Administrație

Autoritățile continuă reabilitarea termică a sute de blocuri din Timișoara

Autoritățile continuă reabilitarea termică a sute de blocuri din Timișoara

Sute de blocuri, un cămin de bătrâni și clădirile  mai multor licee vor intra în reabilitare termică. Municipalitatea timișoreană continuă programul de eficientizare energetică a blocurilor. Astfel că peste 150 de blocuri vor fi reabilitate prin finanțare europeană.

Vorbim despre o axă deschisă pe fondurile europene de pe exercițiul financiar 2014-2020. Potrivit edilului, a fost demarată licitația pentru proiectare pentru sute de blocuri. Pe de-o parte se merge pe direcția reabilitării, eficientizării termice a blocurilor, pe de altă parte pe direcția reabilitării, eficientizării energetice a clădirilor publice.

Nicolae Robu a precizat azi că se dorește reabilitarea a aproximativ 200 de blocuri din diferite zone ale orașului, chiar dacă initial autoritățile au anunțat până la o sută de blocuri.“Am depășit deja o sută de blocuri, la acest nivel am ajuns. Ne-am propus ca în total să atragem fonduri pentru o sută de blocuri, ieri am decis să ridic ștacheta și ne vom pregăti pentru cel puțin o sută cincizeci de blocuri, dacă vom reuși vom merge până la două sute. Nu depinde numai de noi. O să vedem ce fonduri vor fi disponibile”, a afirmat primarul Nicolae Robu.

În plus, autoritățile anunță că vor fi reabilitate în vederea creşterii eficienţei energetice clădirile Liceului Henri Coandă, Liceului Alimentar, Grădinițele PP 27 și PP 11, Școlile Gimnaziale nr. 2 și nr. 25, Spitalul Victor Babeș, Căminul pentru persoane vârstnice situate pe strada Inocențiu Klein, Liceul Electrotimiș.

Termenele de deschidere a ofertelor sunt 3 august, respectiv 7 august.“Acum sunt în decurs de evaluare ofertele depuse în cadrul procedurii de achiziție de proiectare pentru reabilitarea termică a clădirilor Liceelor H. Coandă și Alimentar. O mulțime de clădiri publice fac obiectul unor cereri de finanțare pe POR”, a adăugat edilul.

Până în prezent, la Timișoara au fost reabilitate 50 de blocuri. Pentru fiecare bloc, Uniunea Europeană a acoperit 60% din valoarea lucrărilor, iar 40% s-au împărțit între Asociațiile de proprietari și Primăria Timișoara.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*