Social

Ziua Tricolorului, marcată la Timișoara

Ziua Tricolorului, marcată la Timișoara
Adora Beauty

Timișoara  a marcat Ziua Drapelului Național. Astfel, de la ora 10, în fața Palatului Administrativ al Județului Timiș a avut loc Ceremonia publică de înălțare a Drapelului României.

Ziua de 26 iunie a fost proclamată  Ziua Drapelului Național prin Legea nr. 96 din 20 mai 1998.

În fața Palatului Administrativ a avut loc în această dimineață ceremonialul religios. A urmat arborarea Drapelului Național, în acordurile Imnului Național. Ansamblul folcloric „Vatra Banatului” a oferit un moment artistic, iar apoi au defilat forțele de ordine.

26 iunie, Ziua Drapelului Național, simbolul numărul 1 național, la anul 1848 Guvernul revoluționar a decretat ca tricolorul României să fie roșu, glaben și albastru. Cele trei culori sunt reprezentate în mod egal pe tricolor, un principiu al egalității, iar cel mai important este ca acest tricolor să fie reprezentat de toți românii de pretutindeni. Este o zi foarte importantă, este o zi în care trebuie să ne aducem aminte de unitatea românilor, o zi în care trebuie să transmitem un mesaj foarte clar, un mesaj de unitate, de solidaritate față de ceea ce înseamnă România”, a  spus Călin Dobra, președintele CJ Timiș.

Este o zi importantă pentru România, o zi importantă pentru români. Astăzi sărbătorim Ziua Drapoelului Național. L-aș cita pe mitropolitul Banatului care asemăna drapelul cu o icoană, o icoană la care trebuie să ne închinăm, indiferent că suntem în țară sau în străinătate, să-l privim cu respect. Este un simbol al statului român care a fost apărat cu multă dârjenie și mult sacrificiu de-a lungul timpului”, a transmis Cristian Franțescu, subprefect al județului Timiș.

Istoria Tricolorului, un simbol mai vechi decât Marea Unire, începe în 1848. În forma pe care o are şi astăzi, drapelul a fost adoptat în 1867, în timpul domniei lui Carol I: albastrul apare lângă hampă, galben în mijloc, roşu în partea exterioară.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*