Administrație

Nicolae Robu explică motivul pentru care trebuie interzisă circulația cu orice mijloace de locomoție în zonele pietonale

Nicolae Robu explică motivul pentru care trebuie interzisă circulația cu orice mijloace de locomoție în zonele pietonale
Adora Beauty

Autoritățile vor să interzică circulația cu rolele, skateboard-urile, trotinetele  și monociclu pe străzile din centrul istoric! Astfel că un proiect în acest sens, de interzicere a trotinetelor și rolelor pe străzile pietonale din zona centrală a Timișoarei, va fi supus unei dezbateri publice.

Explicația primarului este: “Trecând aproape zilnic prin Piața Victoriei și prin Centrul Istoric, am văzut personal și am fost sesizat de o mulțime de cetățeni, cât de deranjanți sunt cei ce folosesc diverse mijloace de locomoție <<la modă>> acum, pentru cetățenii ce ies în aceste zone să se plimbe. Uneori, văd și-mi sunt semnalați utilizatori de astfel de mijloace de-a dreptul sfidători, iresponsabili, prin viteza cu care circulă și slalomurile pe care le fac printre cei ieșiți la plimbare, inclusiv în zonele aglomerate. Vrea cineva să se ajungă la tragedii – da, există riscul și de așa ceva, deseori s-a fost la iminența lor!-, dar hai să întreb altfel: este normal ca mii și mii de oameni cumsecade să aibă parte de atâta disconfort, pentru ca un număr de zeci, poate o sută, maxim, de indivizi “mânați în luptă” doar de dorința de a epata, să-și poată face damblalele?! Pentru că la asta se reduce problema, de fapt! Utilizatorii civilizați de astfel de mijloace nu folosesc aceste zone, au bunul simț să nu-i expună, să nu-i deranjeze, măcar, pe alții și nu ei sunt vizați de proiectul de interdicție; ei se interzic singuri!

Eu nu dau înapoi, să fie clar! Am retras proiectul de HCL de pe ordinea de zi nu pentru că aș avea vreo îndoială că ce vrem să facem e bine și e necesar, ci pentru că dacă se dorește o dezbatere publică pe temă, eu am obligația legală să o organizez. Iar pentru mine, legea este sfântă!

Interesant este -a câta oară?!- că “indignații” vocali nu sunt niciunul (!!!) utilizatori de mijloacele vizate, nici părinți de utilizatori, ci aceeași mixtură de frustrați, cârcotași, oponenți politic etc. -categorii în bună măsură suprapuse-, ca de obicei.

P.S. Astă-seară am făcut din nou o plimbare prin Piața Victoriei și Centrul Istoric și… surpriză: zero role, skateboard-uri, hoverboard-uri, segway-uri, trotinete, triciclete, monociclete, etc. A fost suficient să se vorbească despre interdicție și s-a putut fără ele, fără ca cineva să fi văzut șuvoaie de lacrimi pe străzile orașului! În schimb, mii și mii de timișoreni s-au plimbat liniștiți, bucurându-se plenar de zonele nepereche dedicate pentru așa ceva ale dragului lor oraș! Mii și mii, până către ora 23! Eu pe acești timișoreni îi reprezint, pe cei mulți și tăcuți în bunul lor simț! Iar dacă pentru binele acestora trebuie să înfrunt cârcotași, frustrați, oponenți politic -o spun din nou: categorii în bună măsură suprapuse-, o fac cu plăcere!”, a explicat edilul Nicolae Robu.

Municipalitatea caută soluții pentru reglementarea circulației cu role, trotinete și skate-uri și pe malurile Begăi, acolo unde ar urma să se înființeze piste speciale pentru astfel de mijloace de deplasare.

 

 

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*