Politic

Mihai Tudose este propunerea PSD pentru funcția de premier

Mihai Tudose este propunerea PSD pentru funcția de premier

PSD mizează pe Mihai Tudose, ministrul interimar al Economiei. Este propunerea pe care social-democrații și partenerii lor de la ALDE o vor pune pe masa președintelui Klaus Iohannis. La ora 15:00 începe prima rundă de consultări cu partidele parlamentare, la Cotroceni, în vederea desemnării unui nou prim-ministru.

“Au reieșit șase posibile propuneri pentru funcția de prim-ministru: Mihai Tudose, Carmen Dan, Lia Olguța Vasilescu, Marcel Ciolacu, Adrian Țuțuianu, Mihai Fifor. Fiecare dintre ei mi-a spus care este poziția lor, punctul lor de vedere. Din diverse motive, au declinat această susținere din partea colegilor. În final, am ajuns să discutăm propunerea ca Mihai Tudose să fie prim-ministru al României. A fost o discuție serioasă, nu dură, chiar profundă. În final, patru colegi s-au abținut. Am votat să mergem la Cotroceni cu propunerea ca Mihai Tudose să fie prim-ministrul României”, a declarat președintele PSD, Liviu Dragnea, la finalul CExN.

“Convingerea mea este că nu are dublă comandă. Cu excepția celor patru colegi, cărora le respect opțiunea și votul, se pare că și ceilaliți colegi nu au părerea că Mihai Tudose are dublă comandă”, a răspuns Liviu Dragnea la întrebările jurnaliștilor.

“Îmi exprim speranța că președintele României va accepta propunerea”, a mai spus liderul PSD.

Sursa: stiri.tvr.ro

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*