Social

Încă 21 de cerșetori și oameni ai străzii depistați în week-end pe străzile Timișoarei

Încă 21 de cerșetori și oameni ai străzii depistați în week-end pe străzile Timișoarei

Polițiștii locali au depistat în acest week-end 21 de persoane care au apelat la mila publică și oameni ai străzii, în ultimele trei zile continuând acțiunile demarate cu scopul de reduce fenomenul cerșetoriei de pe raza Timișoarei, fenomen care în perioada de vară este mult mai intens.

Printre cei găsiți în stradă s-a aflat și un minor de 16 ani care a fost predat la centrul de pe str. I. Slavici, adulții fiind predați la centrul social de pe str. Telegrafului. Cei în cauză au fost depistați în zona centrală, dar și în cartiere, în zone precum Piața Victoriei, Piața Libertății, Bdul L. Rebreanu la intersecția cu C. Brâncoveanu, Calea Aradului cu Amurgului, Telegrafului cu M. Kogălniceanu, Bdul Gen. Dragalina, V. Babeș, Circumvalațiunii, Parcul Petofi Șandor.

Persoanele surprinse pe străzile orașului care fac parte din categoria cerșetorilor sau a oamenilor străzii sunt preluate de polițiștii locali, aduse la sediul Poliției Locale unde sunt identificate și li se întocmesc fișe, fiind introduse în baza de date, după care sunt predate serviciilor sociale cu scopul de a fi reintegrate. Acțiunile continuă și în perioada următoare, făcând totodată apel din nou la cetățeni să nu le mai ofere bani deoarece în acest fel sunt menținuți pe străzi.

De asemenea, cetățenii pot face sesizări dacă observă astfel de persoane la numerele de telefon 0256.968 sau 0256.246.112 pentru ca polițiștii locali să se poate deplasa și să-i preia din stradă.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*