Eveniment

Doi timişeni fără permis şi un şofer beat s-au ales cu dosare penale. Ce amenzi au mai dat poliţiştii de la Rutieră

Doi timişeni fără permis şi un şofer beat s-au ales cu dosare penale. Ce amenzi au mai dat poliţiştii de la Rutieră

În week-end, poliţiştii rutieri au acţionat pe raza întregului judeţ, în vederea prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, aplicând aproape 400 de sancţiuni contravenţionale şoferilor indisciplinaţi, 152 dintre acestea fiind pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum. Au fost reţinute 38 de permise de conducere.

Astfel, poliţiştii au constatat 9 infracțiuni și au aplicat 396 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 152 au fost pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum, 33 pentru neutilizarea centurii de siguranţă și 29 pentru indisciplină pietonală.

Au fost reţinute în vederea suspendării 38 de permise de conducere pentru neacordarea priorităţii de trecere vehiculelor, nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire, semnificaţiei luminii de culoare roşie a semaforului electric şi limitelor legale de viteză.

De asemenea, au fost retrase 13 de certificate de înmatriculare.

În săptămâna care tocmai a început, poliţiştii vor desfăşura acţiuni punctuale pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente.

În dimineata zilei de 24 iunie, în jurul orei 04.00, poliţiştii orașului Jimbolia,  au oprit pentru control un autovehicul, care se deplasa pe strada Calea Moților din Jimbolia. În urma verificărilor efectuate în baza de date, poliţiştii au constatat că tânărul de 17 ani, nu deţine permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule.

În cursul aceleiaşi zile, în jurul orei 17.35, poliţiştii rutieri au depistat pe raza municipiului Timișoara, un bărbat de 52 de ani, care conducea un autoturism, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,80 mg alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la spital pentru prelevarea probelor biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În noaptea de 25/26 iunie, în jurul orei 00.30, poliţiştii oraşului Sânnicolau Mare, au depistat un bărbat de 47 de ani, din localitatea Tomnatic, în timp ce conducea un autoturism, în localitatea de domiciliu, iar urma verificărilor efectuate în baza de date s-a constat că acesta nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule.

În toate cazurile, poliţiştii au întocmit dosare penale.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*