Național

România se topește: Solicitări pe bandă rulantă la ambulanță în ultimele zile, din cauza caniculei

România se topește: Solicitări pe bandă rulantă la ambulanță în ultimele zile, din cauza caniculei

90 de persoane au fost doborâte de caniculă sau au fost în prag de leșin și au cerut ajutorul echipajelor de la ambulanță în ultimele zile. Deși erau la amiază 37 de grade Celsius la soare, câțiva bucureșteni au ignorat canicula și au ieșit din case fără să țină cont de sfaturile medicilor. Și luni va fi caniculă, spun meteorologii, și abia începând de marți se mai răcorește, informează B1 TV.

Telefoanele dispecerilor Serviciului de Ambulanță București-Ilfov sună încontinuu de câteva zile, mai exact de când valul de caniculă a cuprins sudul țării. Echipajele sunt trimise rând pe rând la oamenii care au nevoie de ajutorul lor. De sâmbătă dimineață până acum, salvatorii au avut peste 1.400 de solicitări.

Mai bine de jumătate dintre ele au fost urgențe de cod roșu și galben. Zeci de persoane au căzut în stradă doborâte de soarele dogoritor.

”1.399 de solicitări în ultimele 24 ore, dintre ele 669 au fost urgențe cod roșu și galben. Dintre urgențe, 89 de cazuri în loc public, 21 dintre persoanele aflate în loc public cărăra li s-a făcut rău au prezentat lipotimii și 16 persoane au prezentat sincope”, a declarat Alis Grasu, director general SAMB.

Hidratarea este foarte importantă în zilele caniculare. Un pahar cu apă la fiecare 20 de minute ne ajută să suportăm mai bine căldura sufocantă. Băuturile acidulate dulci, cafeaua, ceaiul negru sau berea sunt contraindicate, explică medicii.

”Se vor consuma zilnic cel puțin minimun doi litri de lichide, adică apă minerală, plată, ceai mai pușin îndulcit, sucurile naturale. Vor fi evitate băuturile alcoolice și cele cu un conținut ridicat de cofeină.  Se vor consuma multe fructe legume proaspete. Este foarte important să nu lăsăm să apară senzația de sete, să ne hidratăm cel pușin cu un pahar de lichid pe oră. Este foarte important ca atunci când plecăm de acasă și vom parcurge distanțe foarte mari în căldură, să avem capul acoperit cu pălării de soare, șapcă sau umbrelă”, a mai spus Alis Grasu.

Până marți va fi năucitor de cald și disconfortul termic deosebit de accentuat. Temperatura resimțită va fi de 38 de grade Celsius. Cald va fi noaptea când se vor înregistra în jur de 22 de grade Celsius.

Sursa: b1.ro

 


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*