Eveniment

Ziua Drapelului Național sărbătorită la Timișoara

Ziua Drapelului Național sărbătorită la Timișoara
Adora Beauty

Timișoara marchează luni Ziua Drapelului Național. Astfel, începând cu ora 10, în fața Palatului Administrativ al Județului Timiș va avea loc Ceremonia publică de înălțare a Drapelului României.

Ziua de 26 iunie a fost proclamată Ziua Drapelului Național prin Legea nr. 96 din 20 mai 1998. Această zi va fi marcată de către autoritățile publice și de celelalte instituții ale statului prin organizarea unor programe și manifestări cultural-educative.

Astfel, în faţa Palatului Administrativ al judeţului Timiş și în Catedrala Mitropolitană vor fi organizate și o serie de manifestări dedicate Zilei Drapelului Național al României. Activitățile vor începe la ora 09.00 cu slujba de sfinţire a drapelului în Catedrala Mitropolitană și continuă în fața Palatului Administrativ al Județului Timiș cu ceremonia publică de înălţare a Drapelului Naţional al României și un recital de poezie susținut de elevii Liceului Teoretic ,,Grigore Moisil” şi elevii Liceului Teoretic ,,Vlad Ţepeş”.

Ceremonia de coborâre a Drapelului Naţional de pe catarg și introducerea drapelului în Catedrala Mitropolitană vor avea loc de la 18.00, în fața Palatului Administrativ al Județului Timiș.

Istoria Tricolorului, un simbol mai vechi decât Marea Unire, începe în 1848. În forma pe care o are şi astăzi, drapelul a fost adoptat în 1867, în timpul domniei lui Carol I: albastrul apare lângă hampă, galben în mijloc, roşu în partea exterioară.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*