Educație

Evaluarea Naţională 2017. Elevii susţin astăzi proba scrisă la Limba Maternă

Evaluarea Naţională 2017. Elevii susţin astăzi proba scrisă la Limba Maternă
Adora Beauty

Elevii de clasa a opta susțin azi proba la Limbă maternă, în cadrul Evaluării Naționale. În Timiș există opt centre de examinare. Este vorba despre Colegiul Național Bănățean (germană), Ion Mincu Timișoara (germană), Bela Bartok Timișoara (maghiară și sârbă), Anișoara Odeanu- Lugoj (germană, rromani și maghiară), Școala Gimnazială nr. 1 Jimbolia (maghiară), Șc. nr. 2 Sânnicolau Mare (germană), Liebling (maghiară), Făget (maghiară).

Elevii care vor încerca să copieze sau vor vorbi în timpul testării scrise vor fi daţi afară din sală şi vor primi nota unu. În acelaşi timp, profesorii supraveghetori care nu îi sancţionează pe elevii care fraudează riscă să-şi piardă locul de muncă.

Anul acesta, se modifică regulile pentru contestaţii la Evaluarea Națională 2017, dar şi pentru BACALAUREAT 2017. Se elimină regula diferenţei de 50 de sutimi, astfel că nota va fi modificată şi dacă între nota iniţială şi cea după contestaţie este o diferenţă mai mică de 50 de sutimi.

În data de 26 iunie, până la ora 16.00, se afișează rezultatele, iar contestațiile se depun de către elevii însoțiți de un părinte sau reprezentant legal, în aceeași zi, până la ora 20.00, la centrul de examen unde au susținut proba. Rezultatele finale se afișează în data de 3 iunie.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*