Eveniment

Cinci migranţi sirieni, ajutați să treacă ilegal frontiera. Cum a fost posibil

Cinci migranţi sirieni, ajutați să treacă ilegal frontiera. Cum a fost posibil

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Vărşand au depistat cinci cetăţeni sirieni care au încercat să treacă ilegal frontiera verde spre Ungaria, fiind ajutaţi de un cetăţean croat.

În urma activităţilor întreprinse de poliţiştii de frontieră pentru securizarea frontierei de stat, noaptea trecută, în jurul orei 01.30, în zona de competenţă a S.P.F Vărşand, la intrarea în localitatea Pilu, a fost observat un autoturism din care au coborât cinci persoane care au început să se deplaseze pe jos, peste câmp spre linia de frontieră.

După debarcarea pesoanelor, autoturismul şi-a schimbat direcţia de deplasare, îndreptându-se spre localitatea Chişineu Criş. În consecinţă, poliţiştii de frontieră au trecut la urmărirea şi reţinerea atât a mijlocului de transport cât şi a celor cinci persoane care se deplasau pe câmp, spre linia de frontieră. Şoferul împreună cu cele cinci persoane au fost conduse la sediul SPF Vărşand pentru cercetări. Din primele verificări a rezultat că şoferul este un cetăţean croat, în vârstă de 25 de ani, iar persoanele reţinute pe câmp sunt cetăţeni din Siria, doi bărbaţi şi trei femei, cu vârste cuprinse între 17 şi 42 de ani.

În cadrul primelor cercetări, cetăţeanul croat nu a dorit să facă declaraţii, iar cetăţenii sirieni au declarat că doreau să ajungă într-un stat din vestul Europei şi au recurs la această metodă pentru că nu posedau vize Schengen.

În cauză poliţiştii de frontieră arădeni au întocmit cetăţenilor sirieni lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar cetăţeanului croat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de migranţi, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*