Național

Stâncă de 1.000 de tone, căzută pe Transfăgărăşan. Drumul spectaculos, la un pas de ÎNCHIDERE

Stâncă de 1.000 de tone, căzută pe Transfăgărăşan. Drumul spectaculos, la un pas de ÎNCHIDERE

În urmă cu puțin timp, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a informat șoferii cu privire la posibilitatea închiderii DN7C, cunoscută ca Transfăgărășan. Motivul unei eventuale închideri a circulației este căderea unei stânci de circa 1.000 de tone pe marginea drumului.

Miercuri, 21 iunie, pe DN 7C, cunoscut și ca ”Trănsfăgărăşan”, la kilometrul 126+250m, s-a constatat desprinderea de pe versant a unui bloc de stâncă de aproximativ 1.000 de tone. ”Stânca s-a oprit la marginea părţii carosabile şi nu a afectat căile de rulare”, informează CNAIR.

Compania anunță că pe partea superioară a acestui bloc de stâncă se află încă două stânci de dimensiuni mai reduse, care prin desprindere ar putea afecta partea carosabilă a drumului şi implicit siguranţa participanţilor la trafic.”Reprezentanţii CNAIR au iniţiat demersurile necesare în vederea asigurării circulaţiei în condiţii de siguranţă şi au introdus semnalizarea provizorie de restricţionare şi monitorizarea continuă a zonei cu pericol. Precizăm că în eventualitatea creşterii gradului de risc, CNAIR S.A. va propune închiderea circulaţiei rutiere, prioritară fiind protejarea vieţii şi  integrităţii corporale a celor care tranzitează zona în aceste zile”, informează reprezentanții companiei.

(Foto: Facebook/Transfagarasan)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*