Eveniment

Percheziții la o grupare specializată în furturi. Prejudiciu de 500 mii euro

Percheziții la o grupare specializată în furturi. Prejudiciu de 500 mii euro

Descinderi în această dimineață la mai multe adrese! Polițiștii din Timiș și procurorii D.I.I.C.O.T. efectuează 45 de percheziții domiciliare, în județele Timiș și Arad, la persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu estimat la 500.000 de euro, prin comiterea mai multor furturi.

Astăzi, 21 iunie, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Timiș și procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Timișoara efectuează 45 de percheziții domiciliare, pe raza județelor Timiș(38) și Arad (6). Activitățile se desfășoară la locuințele membrilor unei grupări infracționale specializate în furt calificat cu consecințe deosebit de grave și tentativă la omor calificat.

Din cercetări a reieșit că, începând cu anul 2013, membrii grupării ar fi comis mai multe furturi, pe raza județelor Timiș și Arad, în dauna mai multor persoane fizice și juridice.Indivizii ar fi acționat în locuri în care aveau certitudinea că sunt depozitate sume mari de bani sau obiecte de mare valoare, intrând prin efracție și sustrăgând seifurile în care erau depozitați banii sau bunurile de valoare. Membrii grupării obișnuiau să dezafecteze, în prealabil, sistemele de alarmă ale locurilor, existând și situații când ar fi pătruns în acele locuri din spații învecinate.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională este estimat la 500.000 de euro.

De asemenea, în luna februarie 2017, membrii grupării, fiind surprinși și urmăriți de polițiști, pentru a își asigura scăparea,ar fi pătruns pe contrasens și ar fi determinat astfel polițistul care conducea o autospecială de poliție să efectueze o manevră bruscă de evitare a impactului, cu consecința punerii în pericol a vieții acestuia.

La activități participă și luptători ai Serviciului Acţiuni Speciale, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Timișoara și din cadrul Poliției Municipiului Lugoj. Activitățile au beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale a Poliţiei Române.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*