Național

Gest impresionant! A salvat de la moarte un cățel și a prevenit explozia mai multor butelii

Gest impresionant! A salvat de la moarte un cățel și a prevenit explozia mai multor butelii

Gest impresionant făcut de un pompier bihorean! Pompierul militar Paloczi Zsolt Csaba, aflat în timpul liber, a salvat un animal a cărui viață era amenințată de flăcări și a prevenit explozia mai multor butelii, protejând astfel bunurile unui cetățean domiciliat în localitatea bihoreană Sântandrei.

Plutonierul adjutant Paloczi Zsolt Csaba, comandant de echipaj în cadrul ISU Bihor, aflat în timpul liber și trecând cu autoturismul pe lângă localitatea Palota, a observat în depărtare, în zona localității Sântandrei, degajări de fum negru și dens. Fără să stea pe gânduri, a luat decizia de a se deplasa urgent spre locul respectiv, unde, odată ajuns, a constatat că o construcție auxiliară din cadrul unei gospodării era cuprinsă de flăcări.

În cel mai scurt timp, subofițerul a procedat la efecturea recunoașterii locului afectat de flăcări, interesându-se simultan dacă evenimentul a fost anunțat la 112 și dacă existau victime. Din fericire, în interiorul construcției nu se afla nicio persoană surprinsă de flăcări.

Pe timpul recunoașterii, plt. adj. Paloczi Zsolt a observat că exista pericolul exploziei mai multor butelii de gaz, de 12 kilograme, care se aflau la aproximativ patru metri de anexa afectată de incendiu. Acesta a luat decizia de a muta buteliile la o distanță de siguranță, după care a eliberat un câine ciobănesc german, legat cu lanț în imediata apropiere de construcția în flăcări.

Operațiunea s-a dovedit a fi una dificilă: temperatura în zona respectivă era foarte ridicată, existau degajări de fum și gaze toxice, iar întrucât o parte a lanțului era afectată de flăcări, singura soluție pentru a salva câinele, a fost aceea de a-i desprinde lanțul de la zgardă, expunându-se astfel riscului de a fi atacat de animalul agitat și speriat de explozia anterioară a unor butelii și de incendiul care se manifesta la mică distanță.

În timpul operațiunii, din cauza emisiei mari de căldură, subofițerul a suferit arsuri de gradul II la nivelul mâinii stângi, fapt ce nu l-a împiedicat să continue misiunea, reușind astfel să salveze viața câinelui.“Prin acțiunile sale, colegul nostru a demonstrat încă o dată faptul că pentru pompierii militari salvarea vieților și a bunurilor nu este doar o misiune profesională, ci un mod de viață, cu atât mai mult cu cât, subofițerul este un donator constant de sânge, de mai mult de un deceniu, făcând acest gest de două ori pe an pentru a-și ajuta semenii și în acest mod”, transmit reprezentanții ISU Bihor.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*