Sport

Fostul ”șef” al fotbalului românesc, urmărit PENAL, din nou, de DNA pentru luare de MITĂ

Fostul ”șef” al fotbalului românesc, urmărit PENAL, din nou, de DNA pentru luare de MITĂ
Adora Beauty

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus continuarea urmăririi penale față de suspecții Mircea Sandu și Elisabeta Sandu, soția fostului președinte al Federației Române de Fotbal, cei doi fiind acuzați de luare de mită, respectiv complicitate la luare de mită și spălare de bani.

Fostul președinte al FRF, Mircea Sandu, alături de soția sa, Elisabeta, se află sub urmărire penală de DNA. Dacă ”Nașul”, la data faptelor președinte al Federației Române de Fotbal, este acuzat de luare de mită și spălare a banilor, soția acestuia, Elisabeta, se află în ”vizorul” DNA pentru infracțiunea de complicitate la luare de mită și, la fel ca soțul ei, spălare a banilor.”Din ordonanțele întocmite de procurori au rezultat aspecte ce conturează suspiciunea rezonabilă potrivit căreia la data de 2 octombrie 2009, suspectul Mircea Sandu, în calitate de președinte al Federației Române de Fotbal, cu intenție, a primit prin intermediul soției sale Elisabeta Sandu, cu titlul de mită, suma de 724.000 lei, de la reprezentanții unei societăți de avocatură. Banii respectivi au fost primiți de suspect pentru ca Federația Română de Fotbal să încheie cu societatea de avocatură două contracte de asistență juridică, aspect materializat prin semnarea celor două documente la data de 20 octombrie 2009”, se arată într-o informare a Direcției Naționale Anticorupție.

Procurorii specifică faptul că ”în perioada 22 septembrie 2008 – 2 octombrie 2009, suspectul Mircea Sandu a disimulat adevărata natură a provenienței sumei de bani încasată în condițiile de mai sus (în contul soției sale), creând, contrar realității, aparența că această sumă ar reprezenta daune plătite de societatea de avocatură acesteia din urmă, ca urmare a nerespectării unor clauze contractuale”.

Celor doi soți Sandu li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

(Foto: gandul.info)

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*