Educație

A început Evaluarea Națională a elevilor de clasa a opta. Ce subiecte au avut de dezbătut

A început Evaluarea Națională a elevilor de clasa a opta. Ce subiecte au avut de dezbătut
Adora Beauty

Elevii de clasa a VIII-a au inceput Evaluarea Naţională. În județul Timiș s-au înscris la Evaluarea Națională 4.308 candidați, dintre care doar 7 din promoțiile anterioare trecute.

Examenul este organizat în 54 de centre. Elevii de clasa a opta au avut azi de argumentat apartanența la genul liric a poeziei „Ploaia”, de Magda Isanos. În plus, elevii au avut de redactat o compunere despre o întâmplare reală sau imaginară din timpul unei competiții sportive.

Astfel, azi elevii au susținut proba scrisă la Limba și literatura română, marți, miercuri, 21 iunie – Matematică,  22 iunie Limba şi literatura maternă – probă scrisă. Afișarea rezultatelor (până la ora 16) va fi în 26 iunie, tot in aceeasi zi are loc depunerea contestaţiilor (orele 16 – 20).  Rezolvarea contestaţiilor se va face în perioada 27-29 iunie, iar pe 30 iunie va fi afişarea rezultatelor finale după contestaţii.

Elevii care vor încerca să copieze sau vor vorbi în timpul testării scrise vor fi daţi afară din sală şi vor primi nota unu. În acelaşi timp, profesorii supraveghetori care nu îi sancţionează pe elevii care fraudează riscă să-şi piardă locul de muncă.

În acest an, media de admitere la liceu se calculează diferit. Astfel, ponderea mediei de la Evaluarea naţională creşte la 80%, iar notele din gimnaziu vor reprezenta doar 20%, în loc de 25% în anul trecut.

(Foto: www.dcnews.ro)

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*