Politic

Grindeanu: “Am venit azi acasă, în Banat, să văd dacă în Timișoara mai există oameni cărora să nu le fie frică!”

Grindeanu: “Am venit azi acasă, în Banat, să văd dacă în Timișoara mai există oameni cărora să nu le fie frică!”

Premierul Sorin Grindeanu a venit astăzi la Timișoara. Acesta solicită sprijinul social-democraților în demersul său de a-l înlătura de Liviu Dragnea.

Sâmbătă, de la ora 13.00 are loc Comitetul Executiv Județean. La sediul PSD Timiș, primul-ministru a fost întâmpinat de peste 250 de susținători din Timișoara, dar și din județul Caraș Severin, care au venit alături de tatăl său, Nicolae Grindeanu. “Am venit azi acasă, în Banat să văd dacă în Timișoara mai există oameni cărora să nu le fie frică! (…) Nu poate să decidă nimeni dacă Sorin Grindeanu, Florica Fâșie, aici lângă mine, cea care în 1996 mi-a scris recomandarea de a intra în PSD. Eu cred că nu poate să mă dea afară din partid Liviu Dragnea de câte ori voi primi recomandări. I-am cerut domnului Dragnea trei lucruri. Unul, să ne spună nouă PSD-iștilor, celor care am câștigat alegerile. Nu a câștigat o singură persoană, Liviu Dragnea, alegerile! Am câștigat noi alegerile, sutele de mii de membri ai PSD, care au muncit. Nu o singură persoană care vrea să confiște acest partid, să confiște țara. NU este posibil. I-am cerut următorul lucru, în momentul în care își va asuma demisia pentru situația în care a dus PSD, eu nu mă țin de scaun. Îmi voi da demisia. Al doilea lucru, trebuie să se organizeze Congres. Teama de oameni îl face pe Liviu Dragnea să rămână într-un cerc restrâns. De ce să nu hotărâm mii de oameni soarta acestui partid, cei care au muncit? Nu, fuge de oameni! Ăsta nu este președinte PSD. Cel care fuge de oameni nu are cum să fie președinte PSD. De aceea i-am cerut demisia. Al treilea lucru, pentru că PSD a câștigat alegerile, să meargă, să garanteze în fața  partidului că aceasta aventură în care ne-a aruncat nu va duce la pierderea guvernării. Nu a putut să garanteze, nu l-ați auzit să-ți asume!”,  a transmis premierul Sorin Grindeanu.

Reamintim, la propunerea președintelui PSD, Liviu Dragnea, şi a unor şefi de filiale judeţene prezenţi la şedinţa cu scântei, de joi, s-a votat excluderea lui Grindeanu din partid. În plus, social-democrații au votat iniţierea unei moţiuni de cenzură pentru a-l înlătura pe acesta din funcţia de premier. Totuși, există filiale din țară ale PSD care îl susțin pe Grindeanu, printre care cea din Timiș, Caraș Severin și Iași.

PSD Timiș are doi senatori și patru deputați. Pentru luni, 12 iunie, membrii PSD Timiș au semnat o rezoluție de susținere a premierului.

La București, se fac demersuri pentru depunerea moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu. Moțiunea de cenzură poate fi inițiată de cel puțin o pătrime din numărul total al deputaților și senatorilor și se comunică Guvernului la data depunerii. Pentru adoptarea motiunii de cenzură, va fi nevoie de 233 de voturi.

Duminică se va citi in Parlament moțiunea de cenzură a PSD împotriva guvernului PSD, iar miercuri va avea loc dezbaterea si votul.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*