Administrație

Claudia Boghicevici: “Dorim o implicare mai mare a Aradului în domeniul turismului”

Claudia Boghicevici: “Dorim o implicare mai mare a Aradului în domeniul turismului”

În contextul desemnării anului 2017 de către Organizația Națiunilor Unite, An Internațional al Turismului Sustenabil pentru Dezvoltare, Consiliul Județean Arad îşi propune organizarea la Arad a unui forum naţional, împreună cu ONG-uri de profil, dar şi cu alţi actori care activează în acest domeniu.

Turismul este astăzi unul din sectoarele socio-economice principale, contribuind în mare măsură la dezvoltarea economică şi la îmbunătăţirea socială şi a mediului. Desemnarea unui an internaţional de turism durabil promovează o înţelegere mai bună între naţiuni, o deschidere spre explorarea patrimoniului diferitelor civilizaţii şi o mai bună apreciere a valorilor culturale. Este necesar ca managementul turistic sa vizeze o dezvoltare turistică durabilă pentru ca destinaţia turistică să rămână de-a lungul timpului o atracţie pentru vizitatori şi să îi determine să se întoarcă. Pentru a marca acest eveniment, ne dorim o implicare mai mare a Aradului în domeniul turismului, prin organizarea unui forum naţional alături de ONG-uri de profil”, a declarat Claudia Boghicevici, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Arad.

Anul Internaţional are ca obiectiv o schimbare în politicile, practicile de afaceri şi în comportamentul consumatorilor astfel încât turismul să contribuie activ la atingerea Obiectivelor Globale. Conform Programului Operațional Capacitate Administrativă, sunt vizate cinci arii cheie: creşterea economică durabilă şi favorabilă incluziunii, incluziunea socială, ocuparea forţei de muncă şi reducerea sărăciei, utilizarea eficientă a resurselor, protecţia mediului şi schimbările climatice, valorile culturale, diversitatea şi patrimoniul şi înţelegerea reciprocă, pacea şi securitatea.

Organizaţia Mondială a Turismului (OMT), agenţia specializată a Naţiunilor Unite pentru Turism, a fost desemnată să faciliteze organizarea şi punerea în aplicare a Anului Internaţional.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*