Turism

Care sunt cele mai căutate destinații pentru vacanța de vară

Care sunt cele mai căutate destinații pentru vacanța de vară

Odată ce vara și-a intrat în drepturi, românii încep să își împacheteze bagajele și să se pregătească să plece în vacanță.

Cel mai des, turiştii îşi planifică un concediu care să includă, neapărat, şi plajă, Barcelona fiind în topul destinaţiilor preferate. Dar aceasta nu înseamnă o vacanţa întru totul relaxantă: mai mult de un sfert dintre români consideră planificarea unei vacanţe stresantă.

Aşadar, potrivit Momondo România, perioada de vară este unul dintre cele mai aglomerate sezoane de călătorie din an şi, pe măsură ce zilele de iunie trec, aeroporturile încep să se umple cu români care se îndreaptă spre o vacanţă de vară relaxantă. Chestionând călătorii români şi analizând căutările de zbor pentru lunile de vară, specialiştii momondo.ro au constatat faptul că ţările latine sunt cele mai populare în rândul românilor pentru această vară. Totuşi, se pare că planificarea vacanţei de vară relaxante nu este lipsită de stres.

Barcelona, cea mai căutată

Câteva zile la plajă, un roadtrip sau o croazieră? Vara ne dă libertatea să ne petrecem vacanţa în multe feluri. Cu toate acestea, în 2017, românii par să fie atraşi de ceva aparte: o vacanţă în spirit mediteranean în capitala Cataloniei. „Dintre toate căutările efectuate pe site-ul momondo.ro, Barcelona este cea mai dorită destinaţie de vacanţă pentru această vară. Iar când vorbim de tipul de vacanţă, câteva zile petrecute pe plajă sunt în planul a 69% dintre români. Mai mult, printre alte destinaţii cu iz latin căutate pentru această vară se numără Roma, Lisabona şi Tenerife. Aflată la o distanţă mai mică de casă şi cu costuri mai reduse, Atena este o opţiune care completează topul celor mai căutate destinaţii de către români vara aceasta”, declară Mircea Giurcă, Marketing Manager momondo România.

În plus, tot mai mulţi români sunt interesaţi să descopere o destinaţie mai puţin explorată până acum: cel mai sudic oraş din Portugalia, Faro, care are cea mai mare creştere în căutări (+490%) în 2017.

Pe scurt, iată cum arată un TOP 5 al celor mai căutate destinaţii: 1.Barcelona; 2.Roma; 3.Lisabona; 4.Tenerife; 5.Atena.

Sursa: capital.ro


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*