Politic

Marian Cucșa:  “Și țara noastră trebuie să redea libertatea animalelor sălbatice ținute astăzi în captivitate și chinuite în circuri!”

Marian Cucșa:  “Și țara noastră trebuie să redea libertatea animalelor sălbatice ținute astăzi în captivitate și chinuite în circuri!”
Adora Beauty

Paisprezece țări membre ale Uniunii Europene (Bulgaria, Grecia, Estonia, Finlanda, Austria, Anglia, Danemarca, Belgia, Malta, Polonia, Suedia, Ungaria, Olanda, Cehia) și 31 dintre Statele Unite ale Americii precum și alte țări de pe alte continente (Brazilia, Israel, India, Singapore, Costa Rica) au adoptat deja interzicerea folosirii animalelor sălbatice, capturate din natură sau născute în captivitate, în spectacole de circ și orice alt tip de spectacol ori expoziție.

Deputatul ALDE, Marian Cucșa a votat  săptămâna aceasta un proiect de lege privind protecția animalelor prin care se solicit modificarea actualei legi (Art. 17 și 25 din legea nr.205/2004) în sensul de a interzice și în România folosirea animalelor sălbatice în circuri.

 “Animalele sălbatice folosite în circuri pentru a face show și a câștiga bani sunt chinuite, fiind luate cu forța din mediul lor natural, bătute și chiar înfometate pentru a fi pedepsite atunci când nu vor să răspundă la comenzi. Numeroase cercetări atestă faptul că animalele sălbatice ținute în captivitate se îmbolnăvesc, sunt depresive sau din contra, devin chiar agresive și își rănesc stăpânii ca o formă de răzbunare pentru că sunt ținute în cuști, ele suferind după habitatul în care genetic sunt făcute să viețuiască. Habitatele animalelor precum elefanții, urșii, girafele sau leii se întind pe zeci sau sute de kilometri pătrați iar cuștile în care sunt ținute la circ sunt de doar câțiva metri pătrați.  De exemplu, un leu în natură trăiește într-un habitat de 40 de milioane de metri pătrați iar la circ stă închis într-o cușcă de 12 metri pătrați. Gândiți-vă cum ar fi ca de mâine, noi oamenii, să fim obligați să locuim într-un colț de apartament toată viața noastră, deși proporțiile habitatului natural al acestor animale sălbatice nici nu suportă termen de comparație cu un apartament sau o casă de câțiva zeci sau câteva sute de metri pătrați.

Conștientizarea pe scară largă a faptului că animalele sălbatice de la circ suferă foarte mult și că în spatele unei industrii de divertisment se prăbușesc valorile morale importante ale unei societăți civilizate, a dus la inițierea unui astfel de proiect de lege și în România.

Foști dresori de animale sălbatice, îngrijitori dar și cercetători ai vieții din captivitate din întreaga lume au declarat că ținerea animalelor sălbatice în circuri este o formă modernă de sclavie, iar suferința acestora este inimaginabiă și că având în vedere că există deja o alternativă modernă de divertisment prin tehnologia cu proiecții 3D, nu există nicio justificare pentru ca animalele sălbatice să sufere în continuare pentru amuzamentul oamenilor”, a transmis deputatul ALDE Timiș, Marian Cucșa.

 

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*