Eveniment

Cum a încercat o tânără din Maroc să treacă pe la Vama Cenad

Cum a încercat o tânără din Maroc să treacă pe la Vama Cenad

Miercuri în zori, la Punctul de Trecere a Frontierei Cenad s-a prezentat pentru a ieși din țară o femeie în vârstă de 40 de ani, Z.K., cetățean italian, la volanul unui autoturism marca BMW. Alături de aceasta, în mașină, se mai afla o femeie care s-a legitimat cu un pașaport simplu Maroc și un permis de rezidență eliberat de autoritățile din Italia.

La controlul de frontieră, polițiștii de frontieră au constatat că există diferențe vizibile de fizionomie între pasageră și fotografiile din documentele prezentate la control.

În urma extinderii cercetărilor, polițiștii de frontieră au constat că persoana care s-a prezentat la control este de fapt Z.A., o tânără în vârstă de 32 de ani, cetățean marocan, care a intrat legal în țară în baza documentelor personale și a unei vize turistice. Aceasta a declarat că documentele prezentate la control aparțin unei surorii ale ei și a recurs la această metodă deoarece dorea să ajungă într-un stat din vestul Europei și nu deținea o viză valabilă pentru spațiul Schengen.

Din cercetări s-a stabilit că Z.K., șoferița italiană, este sora tinerei, aceasta recunoscând că a ajutat-o să intre în posesia documentelor de călătorie și urma să o transporte până în Italia.

În cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fals privind identitatea, tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat și trafic de migranți.

Cercetările continuă sub coordonarea unui procuror de pe lângă Tribunalul Timiș, urmând ca la finalizare să fie luate măsurile legale ce se impun.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*