Social

Ce s-a întâmplat cu cerşetorii imediat ce Robu a cerut să nu-i mai vadă pe străzi

Ce s-a întâmplat cu cerşetorii imediat ce Robu a cerut să nu-i mai vadă pe străzi

“Domnule director al Poliției Locale, vă rog să declanșați o campanie în forță împotriva cerșetorilor din mijloacele de transport în comun, din piețele de loisir și de pe străzi. Vor fi avuți în vedere inclusiv minorii și cei ce sunt în spatele lor.” Acesta este SMS-ul trimis marţi directorului Poliţiei Locale, Dorel Cojan, de către primarul Nicolae Robu. Acesta a luat măsuri şi şi-a trimis agenţii să adune cerşetorii de pe străzi.

„În ceea ce privește mijloacele de transport în comun, încă de ieri, polițiștii locali din cadrul Biroului Transport Urban au participat în colaborare cu polițiștii de la Secția 1 la o amplă acțiune pe tramvaie și troleibuze, cu scopul prevenirii și depistării persoanelor care cerșesc în mijloacele de transport în comun, în stații și în apropierea acestora, precum și a persoanelor cunoscute ca făcând parte din categoria hoților de buzunare. Acțiunea s-a desfășurat pe traseele Badea Cârțan – Traian – Continental, Catedrală – Sinaia – Gara de Nord, Mărăști – Piața 700 – Gara de Nord. Au fost aplicate și 9 sancțiuni contravenționale pentru fapte precum consum de alcool, cerșetorie, abandonare de deșeuri. În același context, al prevenirii și combaterii fenomenului cerșetoriei pe raza municipiului Timișoara, Poliția Locală a luat primele măsuri imediate de intensificare a patrulărilor în zona centrală pe schimburi cu polițiști locali în civil care să îi descurajeze pe cei care apelează la mila publică. De asemenea, permanent cei depistați sunt aduși la sediul Poliției Locale pentru efectuarea verificărilor și luarea în evidențe, fiind ulterior predați la centrul social de pe str. Telegrafului. Spre exemplu, în cursul zilei de ieri au fost depistați un număr de șase cerșetori, majoritatea în zona centrală, precum Alba Iulia, V.V. Delamarina, Piața Huniade, dar și în intersecții precum Calea Stan Vidrighin cu Podeanu, Aradului cu Miresei și pe Divizia 9 Cavalerie. Numai luna trecută, în cursul acțiunilor zilnice efectuate pe această linie au fost depistați un număr de 81 de cerșetori față de care s-au luat măsurile legale, dar din păcate aceștia se întorc permanent în stradă”, au transmis, miercuri, reprezentanţii Poliţiei Locale.

Pe lângă angrenarea întregului efectiv de polițiști locali în semnalarea prezenței cerșetorilor și oamenilor străzii pentru preluarea lor din stradă, Poliția Locală Timișoara face apel din nou și la cetățenii orașului, dar și la reprezentanții supermaketurilor în parcările cărora se adună, să sune la numerele de telefon 0256.968 sau 0256.246.112 în cazul în care observă astfel de persoane sau în cazul în care cunosc locații în care aceștia își improvizează adăposturi pentru ca echipajele să se deplaseze cât mai urgent pentru igienizarea zonelor și îndepărtarea acestora.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*