Eveniment

Băut în plină zi, a provocat un accident în zona centrală a Timişoarei

Băut în plină zi, a provocat un accident în zona centrală a Timişoarei

Un bărbat de 56 de ani, aflat sub influența băuturilor alcoolice, ar fi produs un accident rutier soldat cu pagube materiale. În urma testării acestuia cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 1,14 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Marţi după-masă, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Timișoara au fost sesizați despre producerea unui accident rutier.

Deplasându-se la fața locului, polițiștii au stabilit că un bărbat, de 56 de ani, ar fi condus un autoturism pe strada Oituz, iar la un moment dat nu ar fi păstrat distanța regulamentară față de autoturismul care circula în fața sa, intrând în coliziune cu acesta.

Întrucât șoferul emana vapori de alcool, polițiștii au procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultând valoarea de 1,14 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la spital pentru prelevarea probelor biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În urma accidentului, nicio persoană nu a fost rănită, rezultând doar pagube materiale.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică peste limita legală.

“Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice! Consumul de băuturi alcoolice reduce viteza de reacţie şi precizia mişcărilor şi poate determina scăderea acuităţii vizuale şi auditive a şoferilor. Legea pedepseşte aspru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul după ce şoferul acestuia a consumat băuturi alcoolice, iar concentraţia de alcool în sânge depăşeşte limita legală!”, avertizează poliţiştii timişoreni.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*