Eveniment

Atenție, bicicliști și conducători auto, nu circulați în zona centrală! Riscați sancțiuni foarte mari!

Atenție, bicicliști și conducători auto, nu circulați în zona centrală! Riscați sancțiuni foarte mari!

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Circulație Rutieră atrag din nou atenția persoanelor care se deplasează cu bicicletele că este interzisă circulația acestora în zona centrală a municipiului, unde sunt amplasate indicatoare rutiere în acest sens, cu atât mai mult cu cât odată cu încălzirea vremii a crescut numărul celor depistați circulând cu bicicletele în Piața Victoriei, Libertății, Unirii și pe străzile pietonale unde acest lucru nu este permis.

Potrivit OUG 195/2002, art. 161, se interzice conducătorilor de biciclete să circule pe sectoarele de drum semnalizate cu indicatoare care le restricționează accesul. În ultima perioadă au fost aplicate în zona centrală un număr de 65 sancțiuni contravenționale bicicliștilor, alte 367 fiind aplicate în cazul autovehiculelor care au oprit și staționat în zona centrală a municipiului, atât pe străzile pietonale cât și pe străzile prevăzute cu indicatorul oprire/staționare interzisă din zona centrală.

Anul trecut, numai bicicliștilor le-au fost întocmite un număr de 833 procese verbale. Pe de altă parte, polițiștii locali sunt prezenți atât prin patrulele auto cât și prin patrulele pe biciclete în zonele în care au fost amenajate piste pentru biciclete din Municipiu, având în atenție respectarea de către conducătorii auto a prevederilor OUG 195/2002 referitoare la oprirea și staționarea autovehiculelor pe pistele pentru bicicliști, fiind aplicate în acest sens în ultima perioadă un număr de 151 sancțiuni contravenționale.

Poliția Locală Timișoara atrage din nou atenția și face apel la conducătorii de biciclete să respecte legislația în vigoare și să nu circule pe biciclete în zona centrală a orașului, acolo unde sunt instalate indicatoare în acest sens, ci doar pe traseele și pistele amenajate, pentru a evita atât eventualele accidentări ale pietonilor, cât să fie sancționați, amenzile prevăzute de lege fiind destul de mari, mai exact între 870 lei și 1160 lei.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*