Administrație

Titu Bojin: “O să intensificăm controalele pe pista de cicloturism și mărim amenzile”

Titu Bojin: “O să intensificăm controalele pe pista de cicloturism și mărim amenzile”
Adora Beauty

Pista de biciclete care leagă Timişoara de Serbia pe digul Canalului Bega a fost finalizată printr-un proiect european de 2,4 milioane de euro. Aceasta are o lungime de 37 km (de la podul Modoș pe malul stâng, iar de la Utvin până la frontieră pe malul drept) și o lăţime de doi metri. Au fost amenajate opt refugii.

După doi ani de garanţie, astăzi a avut loc recepția finală a pistei de cicloturism de pe Bega, aval de Timişoara. Aceasta a avut loc la Sînmihaiu Român, în zona cantonului  Administraţiei Bazinale de Apă Banat.

În nici doi ani, pista a ajuns într-o stare jalnică. Şi asta pentru că oamenii au continuat treacă cu maşini şi motociclete. Potrivit reprezentanților ABAB, peste 700 de stâlpi reflectorizanţi au fost rupţi, sparţi, distruşi. Au dispărut şi majoritatea bornelor de kilometraj, s-au furat coşurile de gunoi, iar barierele au fost rupte. Autoritățile nu au stat cu mâinile în sân, i-au prins pe făptași și au aplicat trei amenzi în valoare de câte 7000 lei. “Am început de anul trecut din toamnă, am dat o amendă de 7000 lei, anul acesta în martie am mai dat o amendă de 7000 lei și acum sunt în facerea celei de a treia amenzi, tot de 7000 lei. Am identificat mașina, avem adresa la poliție pentru a nu greși vizavi de cine este proprietarul mașinii. Lucrarea va trebui să fie întreținută în permanență și pe perioada celor 5 ani de zile va trebui să fim atenți. O să intensificăm controalele pe pistă, o să mărim amenzile pentru cei care nu înțeleg că pista este pentru biciclete. S-a făcut un efort extraordinar și am beneficiat de 2,4 milioane euro pentru construirea ei”, a explicat directorul general al Direcției Apelor Banat, Titu Bojin.

Reamintim, în cadrul proiectului, pot fi achiziţionate 30 de biciclete care sunt puse gratuit la dispoziţia celor care vor să parcurgă pe două roţi distanţa până la granița cu Serbia.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*