Politic

Silviu Andrișan: “TLDE încurajează investițiile în surse de energie alternative care nu pun în pericol mediul înconjurător”

Silviu Andrișan: “TLDE încurajează investițiile în surse de energie alternative care nu pun în pericol mediul înconjurător”

TLDE militează pentru reducerea utilizării surselor de energie fosile și încurajează investițiile în surse de energie alternative. Afirmația îi aparține vicepreședintelui TLDE, Silviu Andrișan.

Și pentru că acum câteva zile am sărbătorit Ziua Internațională a Mediului, dar și pentru că mai toată săptămâna, aglomerația din traficul timișorean a fost principalul subiect dezbătut pe toate site-urile de știri, nu am putut să nu mă întreb care este gradul de poluare în această perioadă.

Activitatea de transport joacă un rol important în sprijinirea dezvoltării economice a României, aflându-se în strânsă corelaţie cu consumul de energie şi emisiile de gaze. Evoluţia acestui sector de activitate economică indică o creştere semnificativă a numărului de vehicule înmatriculate în România. Ca urmare, este necesară adoptarea măsurilor corespunzătoare care să conducă la decuplarea emisiilor de gaze din sectorul transport faţă de creşterea economică, cu scopul asigurării unei dezvoltări sustenabile.

 Creşterea semnificativă în ultimii 20 de ani a emisiilor de gaze cu efect de seră din activitatea de transport subliniază necesitatea implementării măsurilor şi politicilor care să conducă la creşterea eficienţei în transportul de marfă şi călători, la promovarea metodelor alternative de transport prietenoase mediului. Obiectivul în domeniul legat de transport îl reprezintă dezvoltarea unui sistem durabil care să îmbunătăţească coeziunea socială, accesul în zonele periferice, reducerea impactului asupra mediului (inclusiv reducerea de emisii de gaze cu efect de seră).

Pentru a realiza echilibrul între nevoia de mobilitate şi cerinţele de protecţie a mediului, este nevoie să se ţină seama de posibilităţile tehnice şi financiare, de competivitate şi nu în ultimul rand, de impactul social”, a spus Silviu Andrișan, vicepreședinte TLDE.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*