Social

Amenzi pentru comercianții care intră cu mașinile în piața volantă din Traian

Amenzi pentru comercianții care intră cu mașinile în piața volantă din Traian

Polițiștii locali din cadrul Biroului Poliția Piețelor au acționat în cursul zilei de joi în zona Traian, în piața volantă organizată pe platoul respectiv, unde producătorii de legume și fructe își pot expune marfa spre vânzare în zilele de joi ale fiecărei luni, în intervalul orar 05.00-15.00.

Principalul aspect constatat acolo, fiind primite și sesizări de la cetățeni, a fost acela al încălcării prevederilor HCL 129/2014, care se referă la modalitățile de funcționare a piețelor țărănești de tip piața volantă din Timișoara, mai exact articolul referitor la accesul autovehiculelor în perimetrul pieței și staționarea acestora în zona respectivă. Comercianții nu au voie să pătrundă cu autovehiculele decât într-un anumit interval orar, dimineața, între orele 05.00 și 07.00, atunci când vin pentru aducerea mărfii, și între orele 14.00-15.00, când se adună standurile. Cu toate acestea, în numeroase rânduri s-a constatat că acest lucru nu se respectă, motiv pentru care s-a trecut la aplicarea de sancțiuni, care sunt cuprinse între 200 și 600 lei.

În cursul zilei de joi au fost aplicate 9 sancțiuni contravenționale. Acest aspect, dar și alte aspecte care țin de produsele comercializate și de modul de comercializare rămân în atenția polițiștilor locali care sunt prezenți de fiecare dată când sunt organizate piețele volante din oraș.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*