Eveniment

Bănăţenii, aşteptaţi sâmbătă să participe la cel mai mare spectacol aviatic din vestul ţării

Bănăţenii, aşteptaţi sâmbătă să participe la cel mai mare spectacol aviatic din vestul ţării

Eveniment important pentru Aeroportul International “Traian Vuia” din Timișoara. Bănăţenii sunt aşteptaţi sâmbătă să participe la cel mai mare spectacol aviatic din vestul ţării. Aeroportul Timisoara va fi în weekend  gazda unui nou miting aviatic. Spectacolul TIMIŞOARA AIRSHOW 2017 este programat sâmbătă, 10 iunie.

Noutatea acestei ediţii este că spectacolul aerian va  avea loc seara, cu începere de la ora 19.00. Vor putea fi urmărite evoluţiile piloţilor din cadrul Forţelor Aeriene Române, formaţiei ASALT şi Iacării Acrobaţi. Vedeta acestei ediţii va fi pilotul lituanian Jurgis Kairys, o adevărată legendă a acrobaţiilor aeriene, inginer aeronautic dar şi inventator al mai multor manevre spectaculoase pe cer.

În premieră pentru Timişoara, spectacolul va fi unul total, zborurile acrobatice şi efectele pirotehnice vor putea fi admirate la apusul soarelui. Spectacolul aviatic va fi urmat de un concert de muzică rock care îi va ţine pe spectatori „în priză”, precum şi alte surprize.“Noutățile sunt:  pilotul de acrobație aeriană, Jurgis Kairys, un pilot cunoscut la nivel mondial și concertul de la final, care va fi un punct de atracție pentru publicul spectator. Să sperăm că afluirea publicului va decurge normal și nu vor fi evenimente neplaăcute”, a spus Adrian Pârvănescu, director de Siguranta si Securitate Aeroportuara.

La randul sau, directorul general al aerogarii, Dan Idolu, a transmis: “De patru ani venim în sprijinul iubitorilor de aviaţie şi am dorit să le oferim spectacole cât mai diverse. Publicul a apreciat aceste eforturi, prezentându-se în număr tot mai mare, în fiecare an. La ediţia din 2017, vrem să aducem ceva inedit, un spectacol aviatic de seară, cu efecte pirotehnice la final”.

Pentru organizarea evenimentului, Aeroportul Internaţional Timişoara se bucură de sprijinul Consiliului Judeţean Timiş, al Asociaţiei Patronale a Aeroporturilor din România, precum şi al unor  instituţii publice şi societăţi comerciale.

Accesul spectatorilor va fi permis începând cu ora19.00. A fost amenajată o parcare publică gratuită de aproximativ 2000 de locuri în partea dreaptă a drumului judeţean dintre centura oraşului şi aeroport, la circa 200 de metri de intrare. De asemenea, în ziua mitingului aerian, RATT va suplimenta cursa Expres 4 care va circula din 15 în 15 minute pe ruta Bastion – Aeroport şi retur. “Sunt asigurate cursele RATT din 15 în 15 minute. Timișorenii au asigurate parcările necesare pentru a putea veni cu mașinile, dar din punctul meu de vedere cred că ar fi recomandat să se folosească foarte mult și cursele speciale ale R.A.T.T.”, a adăugat Adrian Pârvănescu.

 


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*