Educație

BAC 2017. Primele rezultate la proba Limbii române

BAC 2017. Primele rezultate la proba Limbii române

Elevii de liceu din Arad au susținut azi proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală la limba maternă. Proba s-a derulat conform prevederilor metodologiei de organizare şi desfăşurare a examenului de bacalaureat, atât sub aspect organizatoric (evaluarea este realizată de doi profesori evaluatori, fiecare evaluator completând în borderoul individual nivelul de competenţă acordat candidatului), cât şi sub aspect logistic (sălile de evaluare sunt prevăzute cu camere audio – video).

Proba s-a desfășurat în trei de centre de evaluare, care  au beneficiat  de personal de pază şi de personal medical. Din cei 65 de elevi înscriși la proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală la limba maternă  au fost prezenți 64. Nu au existat eliminați.

Rezultate – Proba A -Proba de evaluare a competențelor la limba română

Din cei 2486 de candidați care au susținut proba de evaluare a competențelor la limba română, 525 au obținut nivelul de utilizator avansat, 1691- utilizator experimentat și 225 nivelul utilizator mediu.

În perioada 8-11 iunie 2017 la Arad are loc  Concursul Național de Chimie Raluca Rîpan, aflat la a XIII-a ediție. Participă 135 de elevi însoțiți de 42 de profesori.  Proba concursului va avea loc în data de 10 iunie la Colegiul Național Moise Nicoară Arad”, a transmis purtătorul de cuvânt ISJ Arad, inspector școlar Laura Nădăban.

(Foto: stirileprotv.ro)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*