Politic

Marian Cucșa, viceliderul grupului ALDE din Camera Deputaților: „ALDE înțelege să-și pună în aplicare programul politic cu care a intrat în Parlament prin reprezentanții săi aleși”

Marian Cucșa, viceliderul grupului ALDE din Camera Deputaților: „ALDE înțelege să-și pună în aplicare programul politic cu care a intrat în Parlament prin reprezentanții săi aleși”

ALDE își pune în aplicare programul politic cu care a intrat în Parlament prin reprezentanții săi aleși, care urmează mandatul încredințat de alegători. Este afirmația făcută în urmă cu puțin timp de către viceliderul grupului ALDE din Camera Deputaților, Marian Cucșa.

Domnul deputat Ponta a „tras de urechi” grupul parlamentar ALDE din Camera Deputaților pentru decizia de a-l înlocui de la Comisia pentru învățământ pe fostul membru ALDE, domnul deputat Sorin Cîmpeanu.

ALDE a decis numirea prof. univ. dr. ing. Anton Anton în Comisia pentru învățământ din Camera Deputaților, o persoană cu o vastă experiență academică, deținând funcții importante în sistemul de învățământ din România.

Cartea de vizită a domnului Anton Anton este una foarte bogată, domnia sa având de-a lungul timpului calitățile de președinte al Senatului Universității Tehnice de Construcţii Bucureşti, ministru interimar al Educației, Cercetării și Tineretului, preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Cercetare Ştiinţifică (devenit între timp Ministerul Cercetării și Inovării), prorector al Universității Tehnice de Construcții București.

Nu facem vreo conexiune între atitudinea domnului Ponta și apropierea sa de proiectul ultranaționalist al unui viitor partid constituit din persoane care au trădat ALDE și nici nu am fi răspuns acestui comentariu dacă domnul Ponta nu ar fi fost într-un trecut nu prea îndepărtat un prieten al ALDE.

ALDE înțelege să-și pună în aplicare programul politic cu care a intrat în Parlament prin reprezentanții săi aleși, care urmează mandatul încredințat de alegători. În ciuda insistențelor noastre de a rămâne fidel ALDE, domnul Cîmpeanu s-a alăturat unui mic grup pentru a construi un proiect politic ultranaționalist, care nu are nicio legătură cu doctrina liberală. Nu pune nimeni la îndoială competența profesională a domnului Cîmpeanu, dar ALDE nu poate face politică liberală, fie și într-o comisie parlamentară, cu oameni care au abandonat mandatul încredințat de electoratul liberal.

Îl asigurăm în continuare pe domnul deputat Ponta de amiciția noastră și de aceea îi învederăm că rolul de „diriginte” nu i se potrivește și este contraproductiv”, a subliniat deputatul ALDE Timiș, Marian Cucșa.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*