Social

Peste 400 de programatori prezenți la HackTM 2017

Peste 400 de programatori prezenți la HackTM 2017

A patra ediție a maratonului de programare organizat de Asociația Banat IT și Timișoara Startup Hub, dedicat pasionaților de tehnologie, a avut loc în perioada 26 – 28 mai 2017 în spațiile Cantinei Universității Politehnica din Timișoara. Un număr de aproximativ 60 echipe, formate din cei peste 400 de participanți și-au pus abilitățile de programare la test, în încercarea de a câștiga unul dintre premiile oferite în cadrul competiției.

Evenimentul a debutat prin conferința gratuită HackTalks, un eveniment adresat comunității cu scopul de a crește oportunitățile de învățare prin schimb de cunoștințe și experiență. Peste 20 de specialiști de succes din țară și străinătate au urcat pe scena conferinței. S-au discutat idei inovative din domeniul tehnologiei, s-au prezentat studii de caz și s-au dezbătut soluții pentru afaceri și comunități.

Maratonul de programare a fost unul deschis, încurajând idei de proiecte din orice arie a domeniului tehnologic. Înainte de acordarea marelui premiu, 9 dintre sponsorii prezenți la eveniment au avut premii speciale pentru participanții care au reușit să îndeplinească criteriile publicate. Astfel cele 9 proiecte câștigătoare au fost: UpStraight, Gator, Roadkill, ShoppyCon, Our Hab, What’s my neighbourhood, Play with Alexa, EdisonTM și CommUnity.

Marele premiu HackTM 2017 a fost acordat proiectului Play with Alexa, ce și-a propus să creeze un joc inovativ, utilizând asistentul virtual de la Amazon numit Alexa, împreună cu comenzile vocale ale utilizatorului.

Proiectele câștigătoare se pot vizualiza pe Devpost.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*