Educație

 Începe “febra” examenelor. Peste patru mii de elevi timișeni susțin Bacalaureatul

 Începe “febra” examenelor. Peste patru mii de elevi timișeni susțin Bacalaureatul
Adora Beauty

Peste patru mii de liceeni din judetul Timiş încep săptămâna viitoare Bacalaureatul. Astfel că prima proba  la Limba și literatura română începe în 8 iunie, iar rezultatele din prima sesiune vor fi anunţate pe 6 iulie.

Absolvenţii de liceu care vor susţine Bacalaureatul, vor fi şi în acest an supravegheaţi video. Aproape 4.200 de elevi s-au înscris la examenul de Bacalaureat, cu aproximativ 150 de elevi mai puțin decât în 2015. Dintre aceștia, 700 de elevi sunt din promoțiile anterioare.

Potrivit ISJ Timiș, 4.072 de candidați sunt de la forma de învățământ „la zi”, iar 57 de la seral și 59 la frecvență redusă. Bacalaureatul începe în 6 iunie, cu proba orală la limba și literatura română. În perioada 9 – 13 iunie are loc evaluarea competențelor digitale, iar intervalul 14 – 16 iunie evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională.

Probele scrise încep în 26 iunie și se termină în 30 iunie. Rezultatele vor fi afișate pe 5 iulie. În aceeași zi se depun contestațiile. În perioada 6 – 9 iulie se soluționează contestațiile, iar în 10 iulie se afișează rezultatele finale.

(Foto: A1.ro)

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*