Economic

Firmele membre CCIA Timiș, misiune economică la Budapesta de vizitare a China Smart Expo

Firmele membre CCIA Timiș, misiune economică la Budapesta de vizitare a China Smart Expo

Firmele membre CCIAT au fost invitate la o mega-expoziție pentru comerț. Vorbim despre China Smart Expo Budapesta care și-a deschis porțile în perioada 31 mai-2 iunie.

De mai bine de cinci ani, China Smart Expo Budapest este unul din cele mai mari evenimente din Europa Centrala și de Est. La eveniment au fost prezente peste 300 de companii aprobate de Ministerul Comerțului din China care deţin licenţe de export către UE. “O delegație de afaceri formată din 25 de reprezentanți de firme, nu numai din județul Timiș, chiar din Giurgiu, Arad și Olt, am participat trei zile la o misiune economică de vizitare a unei expoziții de produse din China. A reunit un număr de treisute de firme, comercianți, producători, distribuitori de o varietate de produse. În cursul celei de a doua zi am fost primiți de conducerea entității care a organizat această deplasare a noastră. Per total, cred că fiecare dintre cele 25 de firme au avut măcar un contact de afaceri care probabil se vor concretiza ulterior în contracte, precontracte sau activități import-export. De asemenea conducerea acestui centru care facilitează comertțul sau contactele cu firmele chineze a căror mentalitate nu numai de negociare a contractelor afacerilor dar și de viață este puțin diferită, au promis tot sprijinul lor să ne pună la dispoziție baza de date, iar spre finalul acestui an o deplasare la Timișoara pentru a prezenta firmelor timișene mai în detaliu  ceea ce pot să facă și sprijinul, consultanța de afaceri pe care o pot oferi”, a transmis Rodica Olinic, consilier relații publice al CCIA Timiș.

Principalele categorii de produse au fost din domeniile: IT și electronică, industria agro-alimentară, construcţii, industria auto, construcții de mașini, imobiliare, textile, industria chimică, industria mobilei, echipamente și articole de uz casnic, energie din surse regenerabile.

Firmele au avut mai multe întâlniri de afaceri.“Au ieșit mai multe întâlniri decât aveam anunțat. Adevărul este că mă așteaptam să fie mai tare expoziția, dar și așa am reușit să leg colaborari din zona ambalajelor și echipamentelor de promovat reclama pe ecranele cu led. Astea au fost cele două mari direcții și să găsesc parteneri de dialog. Da, am mai colaborat cu chinezi. Am fost în 2005 și 2006 în China. De acolo am și important niște ecrane cu led care funcționează în Timișoara cu brio”, a spus unul dintre reprezentanții unei companii de publicitate din Timișoara.

Societatea noastră în principiu realizează mobilier pentru sectorul public și privat, dar mai nou în ultimul an am început comerțul produselor din China: scaune manageriale, scaune office. Am fost plăcut impresionați să găsim la acest târg astfel de produse realizate de către furnizorii noștri certificați din China. Mai mult decât atât, am fost plăcut impresionată să găsesc deschiderea organizatorilor de a colabora cu piața românească și să ne ofere produsul lor și pe viitor pentru a facilita importurile”, a declarat Alinda Neagu, reprezentantul unei societăți comerciale din Timișoara.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*