Politic

Nicolae Robu face apel la unitatea PNL. Se apropie alegerile pentru desemnarea președintelui

Nicolae Robu face apel la unitatea PNL. Se apropie alegerile pentru desemnarea președintelui

Pe contul său de Facebook, liderul liberal Nicolae Robu a făcut joi, un apel la unitate în PNL. Primarul susține că nu există dușmănii în interiorul partidului, ci că dușmanul PNL este fostul partener de alianță, PSD.

„Stimați colegi,

Ne mai despart două săptămâni de alegerile interne la nivel național. Cei doi candidați la funcția de Președinte detașați ca principali -Cristian Bușoi și Ludovic Orban- au știut să ducă o campanie decentă, focalizată pe oferta fiecăruia și nu pe atacuri la adresa celuilalt, făcând, astfel, încă o dată, ambii, dovada calității lor umane și politice. La fel și nucleele de susținători din jurul lor. Câteva ieșiri din acest peisaj general, din ultima perioadă, ale unora -și n-o să fac nominalizări-, avute loc, probabil, pe fondul “fierbințelii” din ce în ce mai ridicate, pe măsură ce momentul alegerilor efective se apropie, m-au determinat să fac prezentul apel.

Stimați colegi, oricât de mare este miza -și, da, este foarte mare!-, noi nu trebuie să uităm că alegerile vor trece și, indiferent de rezultat, indiferent de opțiunea pe care o avem, ÎMPREUNĂ vom avea de dat forță partidului nostru, împreună vom avea de luptat cu PSD!

Noi nu suntem nicicare unii dușmanii celorlalți! Doar competitori pe o foarte scurtă secvență de timp!

Dușmanii noștri sunt PSD-iștii -da, sunt dușmani, nu adversari, ei ne obligă la acest apelativ!-.

Haideți, atunci, să avem, cu toții, mai multă grijă ca după alegeri, unitatea partidului să nu fie știrbită de vorbele aruncate în context electoral!

În ceea ce mă privește, am decis să fiu alături de Cristian Bușoi în aceste alegeri -și n-o să se supere pe mine vechiul meu prieten, Ludovic Orban, pentru care prețuirea a rămas și va rămâne intactă-, am decis așa, convins că e opțiunea cea mai bună pentru partid, la momentul actual. Iar BPJ Timiș, prin vot secret, cu o singură abținere și restul voturilor pentru, a avut aceeași opțiune.

Motivele sunt mai multe. Mă limitez la a enumera doar 5, cu rugămintea ca ele să nu fie citite în cheie antitetică, aceasta chiar neavând ce căuta în context:

  1. A dat importanța cuvenită școlii, formării sale ca profesionist, intelectual și politician, iar portofoliul său de studii oglindește asta cât se poate de convingător.
  2. Are o bogată experiență politică, deși este tânăr -39 de ani-, intrând de tânăr în partid și deținând, apoi, pas cu pas, așa cum le stă bine celor ce aspiră să ajungă la vârf, toată paleta de funcții ierarhice, mai întâi la organizațiile de studenți și de tineret (CSL, TNL), apoi la seniori, la început la nivel județean -în Mehedinți și Timiș-, iar apoi la nivel național.

În ultimii ani, a condus organizația PNL București, mai întâi ca președinte interimar, apoi ca președinte ales și a fost numit prin vot de către BPN drept secretar general național interimar.

  1. A fost parlamentar, este europarlamentar și a exercitat cu succes și diverse funcții executive.
  2. Are viziune și o viziune modernă asupra modului în care trebuie făcută marea politică: cu deschidere și nu în izolare, cu concentrare pe mizele mari, ale țării, ale comunităților de la diferitele niveluri și ale cetățeanului însuși și nu cu irosire în teme mărunte și dispute politicianiste derizorii
  3. Este un bun comunicator. Are excelente abilități de relaționare, prin care și-a construit și va fi, fără-ndoială, capabil să construiască în viitor și pentru partid, conexiuni importante, în țară și în străinătate.

Așadar:

SUCCES, CRISTIAN BUȘOI!

RESPECT ȘI PRIETENIE, LUDOVIC ORBAN!

UNITATE PNL!”, a scris Robu pe contul său de socializare.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*