Economic

Visa crește siguranța plăților online

Visa crește siguranța plăților online
Adora Beauty

Visa anunţă lansarea variantei îmbunătățite a serviciului Verified by Visa, o soluție globală dezvoltată cu scopul de a crește siguranța plăților online, care contribuie la validarea identităţii titularului de cont Visa în momentul efectuării tranzacţiei.

Noua versiune va permite accesul instituţiilor financiare şi comercianţilor la o serie de date esenţiale pentru îmbunătăţirea proceselor de autentificare a consumatorilor şi reducerea fraudelor, indiferent de dispozitivul prin intermediul căruia este efectuată tranzacţia (computere, telefoane mobile sau alte dispozitive conectate). Visa îşi îmbunătăţeşte sistemele pentru a susţine 3-D Secure 2.0, următoarea generaţie a platformei de securitate creată de Visa pe care se bazează serviciul Verified by Visa.

Tehnologia îmbunătăţită din spatele 3-D Secure 2.0 furnizează instituţiilor financiare şi comercianţilor mai multe instrumente, care le permit să personalizeze procesul de autentificare şi să ofere consumatorilor o experienţă de plată simplă şi rapidă. Prin realizarea unui schimb de informaţii în timp real, Visa a îmbunătăţit transferul de date între comercianţi şi instituţiile emitente, prin utilizarea unui număr fără precent de atribute ale unei tranzacţii (de exemplu, tipul dispozitivului sau adresa de livrare). Noua platformă permite comercianţilor şi instituţiilor financiare să autentifice clienţii în timp real cu o mai mare acurateţe. Studiile au arătat că, astfel, timpul de finalizare a comenzii se poate reduce cu 85%, iar rata de abandon a coşului de cumpărături este de aşteptat să scadă cu până la 70%.

“Tehnologia de autentificare s-a modificat radical comparativ cu perioada benzilor magnetice şi a semnăturilor. Pe măsură ce modalităţile de plată au evoluat, şi nevoia de inovaţie care să asigure securitatea tranzacţiilor s-a schimbat. Majoritatea europenilor au realizat plăţi cu ajutorul dispozitivelor mobile, dar îngrijorările privind frauda şi securitatea tranzacţiilor rămân un obstacol major”, a declarat Mike Lemberger, Senior Vice President , Product Solutions Europe, Visa.

“Prin dezvoltarea 3-D Secure 2.0, putem să oferim un serviciu de autentificare îmbunătăţit, care face aceste plăţi mai rapide, dar şi mai sigure. Pentru retailerii europeni, este un sprijin în vederea reducerii ratei de abandon a coşului de cumpărături în mediul online. Noua versiune oferă, de asemenea, toate instrumentele necesare pentru alinierea la standardele PSD2 privind plăţile cu cardul – un beneficiu major care nu ar trebui subestimat. ”

Pentru a asigura timpul necesar instituţiilor emitente şi comercianţilor să testeze, să rafineze şi să implementeze noile soluţii, actualele reguli Visa privind tranzacţiile efectuate prin 3-D Secure se vor aplica începând cu aprilie 2019. Comercianţii şi emitenţii lucrează deja la implementarea soluţiilor îmbunătăţite, iar Visa se aşteaptă ca acestea să fie adoptate deja în a doua jumătate a anului  2017. Visa va continua să lucreze cu clienţii şi partenerii săi globali pentru a sprijini noile soluţii 3-D Secure 2.0, cu accent pe creşterea continuă a securităţii plăţilor şi a numărului autorizărilor de plată, pentru a asigura o experienţă de plată unitară în mediul digital.

Sursa: capital.ro

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*