Economic

S-a deschis Consulatul Mexicului la Timișoara. Doctorul Adrian Bădescu, ales Consul onorific

S-a deschis Consulatul Mexicului la Timișoara. Doctorul Adrian Bădescu, ales Consul onorific

Eveniment important ieri seară în orasșul de pe Bega! A fost inaugurat Consulatul Mexicului la Timișoara, reprezentat de Adrian Bădescu. Tăierea panglicii a avut loc pe strada Paciurea nr. 5, la etajul 3, în spatele Prefecturii Timiș.

Alegerea Timișoarei ca primă locație a Forumului Economic Mexican și de deschidere a primului Consulat Onorific Mexican din România s-a datorat unor numeroase motive: importanța economică a Timișoarei și a zonei de vest, a forței culturale, universitare și a multiculturalității Timișoarei.

Manifestarea a avut loc la Universitatea de Vest și s-a aflat sub patronajul Ambasadei Mexicului în România, a Excelenței Sale Arturo Trejo, Ambasador al Statelor Unite Mexicane în România. Evenimentul s-a bucurat de prezența președintelui Corpului Consular din Timișoara, Rolf Maruhn – Consul al Germaniei în Timișoara, a membrilor Corpului Consular, a reprezentanților autorităților locale (Prefectura Timiș, Consiliul Județean Timiș, Primăria Municipiului Timișoara, alte instituții locale), a Floricăi Chiriță – director general a CCIAT, a prof. univ. dr. Marilen Pirtea – rector al UVT, a reprezentanților mediului universitar, cultural și de business din zona de vest a României și a membrilor Cluburilor Rotary din Timișoara.

Timișoara este unul dintre cele mai dinamice orașe și zone din țară. Scopul principal al nostru e să promovăm relații economice bilaterale. Chiar azi deschidem Consulatul Onorific al Mexicului și din acest moment cu sprijinul Consulului Adrian Bădescu vom crea cât mai multe evenimente culturale și economice. Oamenii de afaceri din Timișoara și Mexic să se cunoască”, a spus Excelența Sa Ambasadorul Mexicului în România, Arturo Trejo.

În funcția de consul onorific al Mexicului în Timișoara a fost numit dr. Adrian Bădescu, având circumscripție consulară în județele Timiș, Arad, Caraș-Severin, Hunedoara și Mehedinți, cu un mandat de patru ani. Dr. Adrian Bădescu este acționar și manager al Clinicilor Medici’s din Timișoara și membru activ al Clubului Rotary Timișoara (președinte 2017-2018). “Înseamnă în primul rând relații mai apropiate cu Mexicul, o punte peste ocean, nu doar economice, ci și culturale, educative, în zona universitară și umană”, a declarat Consulul Onorific Adrian Bădescu.

La rândul său, directorul general al CCIAT, Florica Chirita a transmis: “Ne bucură foarte mult că Guvernul Statelor Mexicane împreună cu Excelența Sa, Ambasadorul Mexicului au dorit să deschidă un Consulat Onorific la Timișoara. Acest lucru se face prin domnul Bădescu. Este membru al Camerei de Comerț, de foarte mulți ani, are o firmă care șase ani de zile a primit Trofeul de Excelență”.

Mexicul reprezintă a 15-a economie a lumii, făcând parte din grupul economic G20 și reprezintă unul dintre mai noii și puternicii jucători, alături de China, India, Rusia sau Brazilia. Conform datelor Băncii Mondiale, PIB-ul Mexicului se ridică la 1.144 miliarde USD și deține o populație de 127 de milioane de locuitori (World Bank 2015). Deține numeroase bogății mondiale, argint (numărul unu în lume), zinc, aur, cupru etc. Este principala destinație turistică a Americii Latine și a doua destinație turistică din America. “The main reason to invest in Mexico is its human capital” (John Rice, Vice President of General Electric).

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*