Social

Grevă japoneză la Prefectura Timiș

Grevă japoneză la Prefectura Timiș

Angajații Prefecturii Timiș anunță grevă japoneză! Miercuri, între orele 10-12, funcționarii publici vor organiza la sediul instituției o grevă de avertisment, “conform prevederilor Art.181 și următoarele din Legea nr.62/2011, privind dialogul social, republicată, completată și modificată”.

Angajații instituției, participanți la acțiunea de protest tip grevă japoneză,  vor purta ca semn distinctiv o banderolă albă pe brațul drept, fără a se întrerupe programul de lucru. Principala nemulțumire se referă la politica salarială discriminatorie a Parlamentului României, a Guvernului României și a Ministerului Afacerilor Interne în raport cu funcționarii publici și personalul contractual din Instituțiile Prefectului, ale căror salarii sunt în prezent cu 50% mai mici decât majoritatea celor din serviciile deconcentrate, consilii județene și primării.

Este inadmisibil ca salariații prefecturilor, cei care au atribuții de îndrumare și control, cât și de verificare a legalității actelor administrative adoptate/emise de către autoritățile administrației publice locale, precum și  de coordonare și verificare a  activității serviciilor publice deconcentrate, să aibă salarii de două ori mai mici decât salariații din aceste instituții/autorități publice. De asemenea, protestul are în vedere modul discriminatoriu în care au înțeles să voteze deputații din Parlamentul României, care au respins un amendament la votul în plen la legea de aprobare a OUG nr.2/2017, care propunea majorarea cu 20% a salariilor brute pentru angajații din prefecturi, asta în condițiile în care amendamente similare, ce vizau majorări salariale pentru angajați din alte autorități și instituții publice, au fost adoptate. Precizăm faptul că aprobarea acestui amendament nu ar fi produs un impact major asupra bugetului de stat, întrucât numărul angajaților din prefecturi este mult mai redus decât cel din oricare din instituțiile/autoritățile menționate. Este o situație paradoxală, și de neînțeles pentru angajații instituțiilor prefectului, ca dintre toate categoriile de bugetari, numai pentru instituțiile prefectului să fie respinsă majorarea salarială”, se precizează într-un comunicat de presă.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*