Educație

Studenții se întrec în multimedia, la Interactive Digital Media Student Contest  

Studenții se întrec în multimedia, la Interactive Digital Media Student Contest   

Universitatea Politehnica Timișoara, prin Centrul Multimedia, organizează Concursul Studențesc Interactive Digital Media Student Contest. Evenimentul va avea loc vineri 9 iunie, ora 10:00, în Sala Polivalentă a Bibliotecii UPT.

Ajuns la cea de-a IV-a ediție, Interactive Digital Media Student Contest este o competiție studențească care își propune să stimuleze creativitatea și spiritul de competiție în domeniul multimedia. Concursul se adresează studenților de nivel licență, master si doctorat de la universități din România și din străinătate. Studenții vor avea ocazia să își prezinte cele mai interesante proiecte, dar și să interacționeze direct cu reprezentanți ai mediul economic, posibili angajatori ai participanților. Incepând cu această ediție, concursul este deschis și elevilor de liceu pasionați de dezvoltarea unor aplicații multimedia.

Secțiunile Concursului IDMSC 2017: Dezvoltare Web / Web Development – aplicații web, pe o temă de actualitate, de orice tip și format; Dezvoltare pentru dispozitive mobile / Mobile development – aplicații mobile care utilizează orice arhitectură de calcul și pentru orice platformă; Producție Audio-Video / Audio-Video production – materiale aparținând unuia din genurile de producții audio-video: videoclipuri, spoturi publicitare, generice / promo / trailer, animații video, timelapse, efecte speciale / trucaje; Design grafic / Graphic Design – producții proprii de orice tip grafic: banner web, template website, infografic, afiș / poster, broșură / leaflet, copertă, elemente de identitate vizuală, imagini digitale prelucrate; Internetul Obiectelor / Internet of Things – implementarea unui concept sau dispozitiv IoT care combină hardware, software și date pe o temă de actualitate (de exemplu casă inteligentă, rețea de senzori, roboți, altele).

La concurs se pot înscrie atât studenți individuali, cât și studenți organizați într-o echipă, fără nici o limită cu privire la numărul de proiecte/aplicații înscrise în competiție sau la numărul de secțiuni la care poate să participe un student. Participanții își vor susține proiectele realizate vineri, 9 iunie 2017 de la ora 10:00, în fața juriului și a celorlalți participanți. Jurizarea și premierea vor avea loc în aceeași zi. „Suntem bucuroși să organizăm cea de-a patra ediție a concursului studențesc Interactive Digital Media. După experiența plăcută a anilor trecuți, începând cu această ediție am introdus o nouă secțiune, Internetul Obiectelor, pe care o considerăm de tot mai mare actualitate. Competiția reprezintă un prilej important pentru studenții pasionați de multimedia, de tehnologiile interactive, web și mobile, atât prin deschiderea față de angajatorii din domeniu, cât și prin premiile atractive pe care le pune la dispoziție”, a declarat prof.dr.ing. Radu Vasiu, directorul Centrului Multimedia.

Juriul va fi format din specialiști ai Universității Politehnica Timișoara și reprezentanți ai firmelor partenere. Participanții pot câștiga premii atractive, precum: tablete, monitoare, smartphone-uri etc.

Centrul de Cercetări Multimedia (înființat în 1996), desfășoară activități educaționale, de cercetare și inovare în contextul tehnologiilor informationale și de comunicare, fiind axat în ultimii ani pe Tehnici și tehnologii multimedia interactive, Smart Cities, Open Data, Realitate Augmentată Antreprenoriat în ICT, Promovarea ICT și multimedia, Tehnologii educaționale avansate, OER, MOOCs. Centrul Multimedia desfășoară activități de susținere a antreprenoriatului în ICT (StartUp Weekend, HackTM, Hackaton, Meet-ups) și organizează anual concursul studențesc IDMSC International Digital Media Student Contest. Centrul Multimedia susține specializările educaționale la nivel de licență și master în Tehnologii Multimedia și Tehnologii, sisteme și aplicații pentru eActivități (e-media, e-afaceri, e-sănătate, e-guvernare).

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*