Social

Șeful Consiliului Județean Csongrad: “Gardul de sârmă are rolul de a proteja Europa, nu se adresează în niciun caz vecinilor noștri”

Șeful Consiliului Județean Csongrad: “Gardul de sârmă are rolul de a proteja Europa, nu se adresează în niciun caz vecinilor noștri”
Adora Beauty

Ungaria ar putea ridica un gard de sârmă la granița cu România. Anunțul a fost făcut astăzi de către președintele Consiliului Județean Csongrad, Kakas Bela, prezent la deschiderea frontierei Triplex Confinium.

Potrivit acestuia, gardul nu se va adresa cetățenilor români, ci va fi folosit pentru a limita fenomenul migrației, care ia amploare pe zi ce trece.

Vorbim despre două lucruri diferite. Gardul are rolul de a proteja Europa, nu se adresează în niciun caz vecinilor noștri. Noi avem relații și suntem deschiși pentru vecinii noștri. Gardul este un instrument de protecție celor care vin cu rele intenții în Europa. De fapt, demonstrază adevăratul înțeles, prietenia noastră, cooperarea celor care trăim aici de cele trei blaturi ale graniței, pentru că ce este în spatele nostru este numai o scenă”.

La rândul său, șeful CJ Timiș, Călin Dobra explică: “Nu am primit nimic oficial. S-a speculat în presă. Eu sper să nu se materializeze acest lucru, pentru că până la urmă chiar azi a fost prezent inspectorul sșef din cadrul Poliției de Frontieră  a regiunii și ne-a asigurat că în ultima perioadă acest fenomen s-a redus foarte mult. Sper să reușim să stopăm acest fenomen de migrație. Nu cred că este binevenită construcția unui astfel de gard pe lungimea graniței pe raza județului Timiș, ținând cont că totuși județele învecinate au o relație de colaborare de mulți ani pe toate domeniile”.

 

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*