Sănătate

Cum știi dacă bei suficientă apă

Cum știi dacă bei suficientă apă

Apa este un element vital pentru orice formă de viață. De la plante până la oameni, este necesar un aport semnificativ de apă pentru buna funcționare a organismului.

Pentru a avea energia necesară pe tot parcursul zilei și pentru a te bucura de o sănătate de fier, apa este destul de importantă și uneori lipsa ei poate genera anumite probleme la nivelul întregului organism.

Cantitatea de apă pe care trebuie să o bei zilnic poate fi influențată de foarte mulți factori, precum domeniul în care lucrezi, temperatura de afară ( vara ai nevoie de mult mai multă apă), câtă mișcare faci zilnic.

Potrivit Institutului American de Medicină, femeile ar trebui să consume zilnic 8 căni de lichide pentru a fi hidratate, iar aici sunt incluse toate sursele de fluide, inclusiv mâncarea, a declarat pentru wellandgood.com medicul Marie Spano.

Migrene și constipație

Dacă te doare din ce în ce mai des capul sau te confrunți aproape zilnic cu sindromul constipației, verifică în primul rând câtă apă bei pe zi.

Dacă a început să te doară capul, nu te arunca imediat la primul raft cu pastile, bea un pahar cu apă și încearcă să te liniștești un pic. Dacă durerea nu dispare, atunci poți să optezi pentru un medicament.

Constipația este o afecțiune care, odată instalată în organismul tău, dacă nu îi acorzi atenția necesară te poate chinui toată viața și în plus te poate predispune la acumularea câtorva kilograme în plus.

În momentul în care te hidratezi corespunzător, într-adevăr vei merge mai des la toaletă, dar trebuie să fii atent și la cantitatea de urină eliminată. Mai ales că prezența senzației de urinare frecventă și lipsa urinei pot fi simptome ce anunță o dereglare la nivelul căilor urinare sau a rinichilor.

Cu cât amâni mai mult perioada de a merge la baie, cu atât mai aproape ești de a dezvolta pietre la rinichi sau infecții urinare.

Senzația de gură uscată

Un alt simptom pe care nu trebuie să îl ignori și de preferat ar fi să nu ajungi să îl simți, deoarece este semnul clar că acum organismul tău a început să se deshidrateze și nu mai are resurse de unde să își procure apa.

Alege să consumi frecvent alimente bogate în apă precum pepenele, castravetele, ridichile, roșiile și nu uita să ai la îndemână o sticlă de apă din care să bei pe tot parcursul zilei.

Pielea este din ce în ce mai uscată

Chiar dacă folosești loțiuni de corp, tot te confrunți cu pielea uscată? Acesta este un semn clar că nu bei suficientă apă. Pielea este cel mai mare organ al corpului și pentru a se menține fermă, luminoasă are nevoie de o hidratare constantă.

Optează pentru a avea mereu cu tine o sticlă de 2 litri cu apă din care să bei câte o gură pe tot parcursul zilei chiar dacă nu simți senzația de sete.

Sursa: clicksanatate.ro

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*