Vicepreședintele Partidului Mișcarea Populară, Roxana Iliescu, îl pune la zid pe liderul UNPR, Titu Bojin. La Instituția Prefectului Timiș a ajuns o adresă prin care se solicită revocarea din funcții a patru consilieri locali UNPR.
Reamintim, UNPR a încercat o fuziune cu PMP anul trecut, demers care în prezent este blocat în instanță. Președintele UNPR Timiș, Titu Bojin, a solicitat excluderea din partid a patru consilieri care riscă să-și piardă funcțiile de aleși locali. Acum, Roxana Iliescu iese la atac, subliniind că acest fapt ar fi o ilegalitate.“Vreau să atrag atenția asupra unui demers lipsit de temei și cu consecințe grave, înaintat la Instituția Prefectului Timiș de către un fost lider UNPR, Titu Bijin. Mai exact, domnia sa a înțeles să facă demersuri privind excluderea a patru foști membri UNPR, urmărind în mod clar pierderea de către aceștia a calității de consilieri locali, funcții deținute în prezent în cadrul Consiliului local din Primăria comunei Săcălaz și Primăria comunei Checea.
Dincolo de aspectele ce țin de moralitate, care ar fi trebuit să fie în acest caz argumente împotriva unor astfel de “execuții”, în opinia mea există și argumente de ordin juridic de care ar fi trebuit să se țină cont: în prezent există Sentința Civilă nr. 115/DEC/P pronuntata in Dosarul nr. 28.715/3/2016 aflat pe rolul Tribunalului București – Secția a III-a civilă, în cadrul căruia Instanța a decis: <<Admite cererea formulată de petenții Partidului Mișcarea Populară cu sediul în București, strada Nicolae Iorga nr.11, sector 1 și Partidul Uniunea Națională pentru Progresul României cu sediul în București, str. Gheorghe Brătianu nr. 7, sector 1. Dispune înregistrarea în Registrul Special al Partidelor Politice a Protocolului de Fuziune prin absorție a partidului UNPR de către PMP și a documentelor ce au stat la baza aprobării fuziunii. Dispune radierea Partidului UNPR din Registrul Partidelor Politice>>.
Această Sentință a fost atacată cu Apel de unii domni care s-au răzgândit între timp și care au dorit revocarea protocolului de fuziune. Tot aceștia au solicitat suspendarea judecării apelului inițiat de ei, motiv pentru care, până la această dată Instanța nu a pronunțat o Sentință definitivaă cu privire la realizarea Fuziunii.
Au reușit să obțină suspendarea Dosarului privind realizarea Fuziunii prin depunerea în Instanță a unor acțiuni cu obiecte diferite, acțiuni care au fost respinse în această perioadă de către Instanță. Consider că orice excludere făcutaă până în momentul obținerii unei Sentințe definitive cu privire la realizarea Fuziunii, de admitere sau respingere, este un demers nelegal si făcut cu rea-credința, adevărate “execuții”.Replica unor astfel de demersuri făcute abuziv nu poate fi dată în altaă parte decât în Instanța de judecată, prin promovarea acțiunilor juridice specific”, a transmis vicepreședintele PMP, Roxana Iliescu.