Social

Transalpina, pregătită pentru redeschiderea de la 1 iunie

Transalpina, pregătită pentru redeschiderea de la 1 iunie

Mai sunt câteva zile până când Transalpina, “şoseaua dintre nori”, va fi redeschisă circulaţiei. Drumarii lucrează intens pentru că, până la 1 iunie, cea mai înaltă şosea din ţară să fie pregătită pentru miile de turişti.

Pe marginea drumului, zăpadă groasă de câţiva metri, încă mai aminteşte de iarnă, dar asta nu-i sperie pe unii şoferi să se aventureze pe munte, chiar dacă traficul e încă, oficial, oprit.

Transalpina sau “Drumul Regelui” este cea mai mai înalta şosea din România şi una dintre cele mai spectaculoase din ţară. Punctul maxim atinge 2.145 de metri. Traficul a fost oprit toamna trecută, odată cu prima ninsoare. Iarna nu a fost una aspră, dar a nins inclusiv luna trecută, aşa că redeschiderea circulaţiei a fost întârziată.

Acum, drumarii speră că până la sfârşitul lunii să aibă instalate toate semnele de circulaţie. În acelaşi timp, sunt verificaţi parapeţii de protecţie şi sunt curăţate rigolele de pe marginea drumului.

Cristian Tudor, reprezentant Secţia Drumuri Naţionale Gorj: “Noi avem indicatoare puse în continuare, traficul e restricţionat pe ambele capete, dar turiştii circulă. Noi nu putem face nimic, e încă atmosfera de iarnă aici: sunt 4 grade, suntem bine îmbrăcaţi.”

Circulaţia pe Transalpina va rămâne deschisă până la prima zăpadă ce va cădea, cel mai probabil, la toamnă. La începutul lui iulie ar urmă să fie redeschis şi Transfăgărăşanul.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*