Administrație

Investitorii israelieni, interesați de județul Timiș

Investitorii israelieni, interesați de județul Timiș

Președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra, și directorul general al Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timișoara, Florica Chiriță au avut astăzi, la Palatul Administrativ, o întrevedere cu atașatul economic și comercial al Ambasadei Israelului la București, Matan Safran, și cu președintele Camerei de Comerț și Industrie România-Israel, Călin Coșar.

Președintele CJ Timiș le-a prezentat oaspeților oportunitățile de investiții pe care județul nostru le oferă și, de asemenea, principalele proiecte de devoltare ale Consiliului Județean.

„Timișul are foarte multe avantaje și oportunități de atragere a investitorilor străini. Aceasta, datorită locației geografice privilegiate, la granița cu Ungaria și Serbia, infrastructurii de transport și forței de muncă înalt calificate. În plus, pentru că avem o rată foarte scăzută a șomajului, avem în vedere mai multe proiecte precum: relocarea de forță de muncă, construcția de apartamente pentru închiriere, susținerea universităților (care să ofere în continuare personal calificat) și dezvoltarea învățământului profesional în sistem dual “, a spus Călin Dobra.

Directorul general al CCIAT s-a referit la activitatea instituției pe care o reprezintă, situația economică de la nivelul județului și a făcut propuneri privind organizarea de misiuni economice și expoziții și a unui Forum economic româno-israelian, câteva dintre domeniile de interes abordate în cadrul întâlnirii fiind: agricultura, turismul sau sănătatea.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*