Eveniment

Exerciţii demonstrative de dresură şi disciplină a câinilor Jandarmeriei pentru elevi, în cadrul Programului „Şcoala altfel”

Exerciţii demonstrative de dresură şi disciplină a câinilor Jandarmeriei pentru elevi, în cadrul Programului „Şcoala altfel”

Jandarmii din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile „Glad Voievod” Timişoara, însoţiţi de câini de serviciu, au derulat ieri activităţi cu caracter preventiv-educativ în rândul elevilor din învăţământul preuniversitar.

Astfel, acțiunile au avut loc în şcoli şi grădiniţe din municipiul Timişoara și au participat peste 500 de elevi şi preşcolari, alături de cadre didactice. O mare atracţie pentru cei mici au reprezentat-o demonstraţiile a doi câini de serviciu, Olota şi Oma, care, prin exerciţii demonstrative de dresură şi disciplină, şi-au prezentat calităţile şi abilităţile dobândite. Copiii au adresat jandarmilor prezenţi întrebări despre misiunile şi activităţile pe care le desfăşoară şi despre aportul câinilor de serviciu în aceste misiuni.

Activităţile derulate de jandarmii timişoreni în instituţiile de învăţământ preuniversitar, sunt planificate să aibă loc, în cursul acestei săptămâni, în cadrul Programului „Şcoala altfel”.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*