Cultură

Cel mai inedit spectacol urban de lectură, în orașul de pe Bega

Cel mai inedit spectacol urban de lectură, în orașul de pe Bega

Cel mai inedit spectacol urban de lectură din România, aflat la cea de-a doua ediție, a avut loc astăzi la Timișoara. Cei dornici de lectura s-au reunit de la ora 12, în Piața Libertății.

Participanții s-au așezat pe șiruri de scaune care, pornind de la Statuia Sfintei Fecioare Maria și a Sfântului Nepomuk, au străbătut cercurile pieței. Astfel, o persoană desemnată de fiecare grup a lecturat câte un poem din volumul Blândul ceas al reîntoarcerii, de Ioan Crăciun (1954-2010). Volumul a apărut în 1994, în  seria de poezie a editurii Marineasa, și a fost citit integral pe durata manifestării.

Biblioteca Județeană Timiș „Sorin Titel” promovează lectura publică, înțeleasă ca „ritual” civic și act de coeziune socială. Șirurile de scaune au fost completate de motocicletele celor de la Timișoara Bikers, precum și de șevalete care vor prezenta o colecție surpriză a Fototecii BJT.

BJT a câștigat, în 2012 și 2013, trofeul de Cea mai bună bibliotecă din România la Gala Industriei de Carte Bun de tipar și a lansat, în ultimii ani, concepte și proiecte care au redefinit exprimarea publică prin lectură.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*