Educație

Oaspete de seamă la USAMVB. Ministrul Agriculturii, invitat la Simpozionul comemorativ Iulian Drăcea

Oaspete de seamă la USAMVB. Ministrul Agriculturii, invitat la Simpozionul comemorativ Iulian Drăcea
Adora Beauty

Eveniment important, vineri, la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului. De la ora 16, în Aula Magna va avea loc Simpozionul comemorativ Iulian Drăcea, cu prilejul împlinirii a 95 de ani de la nașterea sa.

Iulian Drăcea a fost rectorul Institutului  Agronomic Timișoara în perioada 1952- 1955 și 1962-1972 și decan 1955-1962.“Năzuința profesorului Iulian Drăcea era ridicarea Institutului Agronomic Timișoara ca model de referință privind integrarea Învățământului cu Cercetarea și Producția și acest lucru s-a realizat. A fost animat de conceptul de <<autofinanțare>>, la disciplina de geneticaă a adus contractele de cercetare finanțate, ceea ce a deschis calea spre cercetări complexe. Același obiectiv a fost realizat și în Stațiunea Didactică și de Cercetare a institutului. A legat învățământul de realitățile complexe ale agriculturii, liantul fiind cercetarea Agricolă modernă”, spune rectorul USAMVB, prof. univ. dr. Cosmin Popescu.

La eveniment vor participa prof. dr. Ioan Vintilă – USAB,  Petre Daea- ministrul Agriculturii, academician Păun Ion Otiman, prof. dr. Petru Andea- Academia Oamenilor de Știință din România, prof. emerit dr. Al. P. Moisuc, prof. dr. Gh. Constantinescu – USA Missouri, prof. emerit dr. Aurel Lăzureanu.

 

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*