Administrație

Nicolae Robu: “Primul pod va fi montat în jurul datei de 1 iunie și va trebui să fie întrerupt traficul feroviar pe porțiunea afectată”

Nicolae Robu: “Primul pod va fi montat în jurul datei de 1 iunie și va trebui să fie întrerupt traficul feroviar pe porțiunea afectată”

Lucrările la Pasajul Jiul avansează. Până acum lucrările sunt în grafic, dau asigurări reprezentanții municipalității.

În prezent se lucrează la așternerea stratului de uzură pe strada Jiul, iar pe Bd. Republicii la fundațiile pentru stâlpii de iluminat.

Potrivit primarului Nicolae Robu, se vor monta podurile de la pasajul propriu – zis. Pe toată perioada lucrărilor, circulația feroviară va fi întreruptă.“Chiar la pasajul propriu-zis după ce culeea a străpuns și este acum pe poziția sa finală se fac preparativele pentru montarea podurilor. Primul pod va fi montat în jurul datei de 1 iunie și atunci evident că pentru puțină vreme va trebui să fie întrerupt traficul feroviar pe porțiunea afectată, nu pe tot ansamblul de linii, ci doar pe porțiunea afectată. Primul pod înseamnă prima porțiune care va avea deja anvergura finală a pasajului”, a explicat Nicolae Robu.

Deschiderea circulației prin pasaj în formă finală este estimată în luna septembrie, iar  termenul de finalizare al proiectului este martie 2018. Pasajul Jiul are o lungime totală de 28,10 m, un gabarit de stradă cu cinci benzi de circulaţie, 2 benzi spre Circumvalaţiunii şi 3 benzi spre bd. Republicii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*