Eveniment

Douăzeci de migranți opriţi la frontiera cu Serbia

Douăzeci de migranți opriţi la frontiera cu Serbia

Douăzeci de cetăţeni din Irak, Iran, Siria si Afganistan au fost depistați noaptea trecută de poliţiştii de frontieră cărășeni. Oamenii au încercat să intre ilegal în România, cu scopul de a ajunge în ţări din vestul Europei.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oraviţa Severin – I.T.P.F. Timişoara, au declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale, în urma căreia au depistat, pe direcţia localităţii de frontieră Vrani, 20 de cetăţeni străini care se deplasau dinspre frontiera cu Serbia spre interiorul ţării. Indivizii, care nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost duse la sediul Poliţiei de Frontieră Oraviţa pentru cercetări.

În cadrul verificărilor s-a stabilit că cei în cauză sunt șase bărbaţi, trei femei şi 11 minori, adulţii având vârste cuprinse între 23 şi 44 de ani, iar minorii între 1 şi 17 ani. Aceştia au declarat că sunt cetăţeni din Irak, Iran, Afganistan și Siria şi au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România cu intenţia de a ajunge în ţări din vestul Europei.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat. Totodată, vor fi anunţate autorităţile de frontieră sârbe, în vederea cercetării în comun a evenimentului şi punerii în aplicare a acordului de readmisie.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*