Economic

Tinerii cu idei inovatoare, provocați la competiție. Înscrierile se fac până în 28 mai

Tinerii cu idei inovatoare, provocați la competiție. Înscrierile se fac până în 28 mai

Zece mii de euro pentru idei inovatoare. Camera de Comerț, Industrie și Agricultură, în calitate de unic partener oficial în România al Programului Climate KIC, invită tinerii să aplice cu idei inovatoare pentru un loc în marea finală a competiției de idei ClimateLaunchPad, care va avea loc în Cipru, în luna octombrie 2017.

Finaliştii vor fi recompensaţi cu premii: 10.000 euro locul 1, 5.000 euro locul al 2-lea, 2.500 euro locul al 3-lea. Oportunitatea se încadrează în Programul ClimateLaunchPad – cea mai mare competiție de idei în domeniul “clean technology” finanțată de CLIMATE KIC şi organizată în România de către CCIA Timiş. Misiunea competiției este aceea de a atrage potențialul de tehnologii inovative din Europa și de a crea oportunități pentru inovatori în vederea atenuării efectelor schimbărilor climatice.

Scopul este accelerarea inovațiilor care conduc la un viitor cu emisii scăzute de dioxid de carbon.  În acest sens, trebuie descoperite cele mai bune idei sustenabile.

Anul acesta au intrat în competiție peste 30 de țări. Cele mai bune idei vor fi selectate iar echipele vor participa la un bootcamp intensiv susținut de lectori internaționali avizați ClimateLaunchpad, la Timișoara, la sediul CCIAT, în perioada 19 – 20 iunie 2017. Vor urma sesiuni de instruire, coaching (tehnici de pitching, business canvas etc.).

Finala naţională ClimateLaunchPad va avea loc în data de 22 august, iar top 3 idei naţionale vor avea posibilitatea să-și prezinte conceptul la nivel internațional și să intre în finala din Cipru.

Aplicaţia este deschisă, iar termenul limită este 28 mai 2017.

Detalii despre posibilitatea de acces la program: www.climatelaunchpad.org, www.climate-kic.org .

Persoană de contact: Cosmina Mirea, tel. +40-372-185286, e-mail: cmirea@cciat.ro.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*