Educație

UPT devine universitatea elevilor din mai multe orașe, timp de trei zile

UPT devine universitatea elevilor din mai multe orașe, timp de trei zile

Universitatea Politehnica Timișoara devine universitatea elevilor pentru trei zile. Aproximativ o mie de elevi din România (Banat, Transilvania, Baia Mare, București, Tulcea, Covasna), Serbia și Republica Moldova au ocazia să cunoască mediul universitar tehnic timișorean în cadrul celei de a IV-a ediții a proiectului „Politehnica Timișoara – un pas spre viitorul tău!”.

Deschiderea festivă a evenimentului „Politehnica Timișoara – un pas spre viitorul tău!” a avut loc vineri după-amiază în Parcul Rozelor.“În primul rând doresc să îi felicit pe cei care au câştigat dreptul de a veni la acest concurs şi pentru cei care au venit la alte competiţii, vă felicit pentru acest gest. Prin ceea ce faceţi, consideraţi UPT ca pe o opţiune pentru viitorul dumneavoastră. Suntem la a patra ediţie, într-adevăr ediţia de anul acesta a început în forţă, primul test fiind cel al rezistenţei la căldură, dar în general în Politehnică trebuie să treceţi o serie de teste. Va fi un concurs în care cei mai buni, vor deveni din toamnă studenţi ai Politehnicii. Sunteţi prezenţi aproape 1000 de elevi care participă, surpriza este că sunteţi din toate părţile ţării. Vreau să vă spun că în afară de Timiş şi Arad  care sunt în cantonament, celelalte judeţe care domină clar sunt: Gorj şi Mehedinţi. Am de asemenea o listă şi cu celelalte judeţe: Caraş-Severinul, Hunedoara care este un contingent puternic, Harghita, Maramureş, Vâlcea, Republica Moldova – au făcut peste 1000 de km să participe la acest concurs, au mai venit din judeţul Alba, Neamţ, Sibiu şi din Republica Serbia. Ideea noastră de a vă invita aici, astăzi, este de a vă arăta forţa şi brandul Politehnici, ce înseamnă să devii student, să vă alăturaţi celorlalţi peste 12.500 de studenţi care au toate condiţiile de studiu, laboratoare, amfiteatre, bibliotecă unică, echipamente, condiţii sociale, toţi studenţii noştri sunt cazaţi, de asemenea toţi studenţii noştri pot să mănânce la restaurantele studenţeşti cu o sumă de numai 8 lei un prânz, studenţii beneficiază de facilităţi sportive şi culturale nemaîntâlnite în altă parte. Studenţii au şansa să devină şi sportivi de performanţă, muzicieni, veţi avea şansa să reuşiţi în viaţă”, a transmis rectorul UPT, prof.univ. dr. Viorel Șerban.

Activităţile sunt multiple şi vă vor lega atât de puternic de acest oraş încât nu veţi avea altă opţiune decât să alegeţi universităţile din Timişoara. Timişoara este cum spunea domnul rector: ,,Capitală Culturală Europeană a Culturii” pentru anul 2021. Pentru voi ca şi tineri este extrem de important ce altceva oferă oraşul, pe lângă ceea ce vă oferă Universitatea în sine, UPT este una dintre cele mai bune universităţi din România, inclusiv în perioada de dinainte de Revoluţie, absolvenţii care au plecat, este vorba despre cei de cetăţenie germană sau evrei, cu toţii s-au afirmat  la vârf acolo unde au  profesat şi au adus prestigiu şcolii noastre. După Revoluţie când graniţele au dispărut, mulţi absolvenţi au ajuns în Canada, ţările europene şi peste tot au făcut performanţă, au dovedit o foarte bună pregătire şi au făcut cinste, Universităţii Politehnica şi oraşului nostru”, a spus edilul Nicolae Robu.

Cele 7 concursuri organizate de facultăți în cadrul evenimentului sunt următoarele: Concursul de Matematică „Valeriu Alaci”, Ediția a III-a, Facultatea de Automatică și Calculatoare, Facultatea de Electronică și Telecomunicații, Departamentul de Matematică; Concursul de Chimie „Coriolan Drăgulescu”, Ediția a VIII-a, Facultatea de Chimie și Ingineria Mediului; Construcțiile: tradiţie şi viitor, Ediția a III-a, Facultatea de Construcții; Concursul Profesional de Idei „Intelligent Electricity Generation”, Ediția a VII-a, Facultatea de Electrotehnică și Electroenergetică; Managementul și Marketingul Piramidei, Ediția a III-a, Facultatea de Management în Producție și Transporturi; Concursul de aptitudini în domeniul mecanic și mecatronic MecArt, Ediția a VIII-a, Facultatea de Mecanică, Olimpiadele Comunicării, Ediția I, Facultatea de Științe ale Comunicării.

Elevi din clasele IX – XII au ocazia să cunoască mediul universitar tehnic timișorean, oferta de studii a Politehnicii, vor putea să-și verifice cunoștințele în domeniile de interes prin participarea la concursurile organizate de facultăți.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*