Administrație

Premierul în vizită pe șantierul de la Spitalul de Copii: “I-am rugat să nu mai meargă în acest ritm”

Premierul în vizită pe șantierul de la Spitalul de Copii: “I-am rugat să nu mai meargă în acest ritm”
Adora Beauty

Premierul Sorin Grindeanu a revenit astăzi la Timișoara, pentru a afla stadiul lucrărilor de la Spitalul de Copii “Louis Țurcanu”. Acesta s-a arătat însă nemulțumit de rezultat.

Guvernul a aprobat suma de 7 milioane lei pentru continuarea lucrărilor la noul corp de clădire. Lucrările au început în 2014, cu o parte din bani de la bugetul local. Însă, din pricina neînțelegerilor dintre municipalitate și firma care a construit până acum noul corp de clădire, acestea s-ar putea să întârzie termenul final. Constructorul a reclamat mai multe erori de proiectare și a refuzat să mai lucreze. Astfel, contractul a fost suspendat, iar lucrările au fost preluate de o altă firmă. Este vorba despre S.C. Sulfatim SRL, care a fost girant la licitația câștigată de firma PROMPT.

Noul corp de clădire reprezintă o necesitate pentru Spitalul de Copii, în condiţiile în care mai multe corpuri de clădire au fost retrocedate, iar unele secţii au fost evacuate de către actualii proprietari. Imobilul va avea opt etaje (demisol+parter+6 etaje) și va găzdui Unitatea de Primiri Urgenţe, secţiile de radiologie, terapie intensivă, ortopedie, chirurgie, blocul operator, saloanele de prematuri, laboratoarele şi policlinică. Suprafaţa utilă va fi de peste 8.000 de metri pătraţi. Toate secţiile aflate în clădiri revendicate şi retrocedate vor fi mutate în acest loc.

Am avut o întâlnire astăzi la noua clădire cu cei responsabili pentru construcție. Eu i-am rugat să nu mai meargă în acest ritm. Totuși din 2013 și până acum doar de la Guvern au fost alocate 23 de milioane și au fost cheltuite sub 10 în toți anii aceștia, din diverse cauze. Acum s-au dat cele șapte milioane pentru constructive. Eu sper să-i cheltuie ca să dau și alții de la Guvern, pentru că e un proiect important nu doar pentru Timișoara, ci pentru întreaga regiune. E un spital care deservește întreaga regiune și are medici extraordinari”, a spus premierul Sorin Grindeanu.

În plus, premierul spune că va supraveghea personal stadiul lucrărilor, ori de câte ori va veni la Timișoara se va interesa de construcția obiectivului. “S-au mai alocat bani și anii trecuți, dar au intrat anumite firme în insolvență și este situația pe care o vedem. Nu mă mai interesează ce cauze sunt, că s-a proiectat pe cinci sau pe șapte nivele, că proiectarea nu e bună. Știți că a durat aproape un an proiectarea și acum îmi spuneau cei de aici că nu e chiar bună și mai trebuie făcute modificări. O să urmăresc stadiul lucrărilor când vin acasă, o dată sau de două ori pe lună să văd și eu cum înaintează lucrările. În momentul de față se lucrează la structură și în perioada următoare ar trebui să fie gata, apoi o să se intre pe interior. După aceea o parte importantă este cea care ține de dotare”.

Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 100 de milioane lei.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*